reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master MM710: odlehčená myš s hmotností jen 53 g

24.9.2019, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master MM710: odlehčená myš s hmotností jen 53 g
Cooler Master MM710 je novinka z oboru počítačových hlodavců, která má nabídnout především nízkou hmotnost. Se svými 53 gramy váží přibližně polovinu v porovnání s běžnou myší a výrobce toho dosáhl jednoduchým a očividným způsobem.
Myš Cooler Master MM710 je prostě a jednoduše děravá jako řešeto. Pohled skrz tak trochu připomíná některé chánovské paneláky, které jsou také značně odlehčené. V tomto případě výrobce dosáhl hmotnosti pouhých 53 gramů, ovšem za jakou cenu? Lze očekávat, že myš bude přesto pevná, ale jde spíše o pot a nečistoty, které budou vnikat do otvorů a zanášet je. Uživatel tak bude asi muset čas od času vytáhnout vatové tyčinky a šestihranné otvory trošku protáhnout, aby se neštítil svou myšku vzít do ruky, ale to je konec konců vhodné občas udělat u každé jiné myši či klávesnice. Zde ale budeme mít tuto práci poněkud obtížnější. 
 
 
Problém ale může být ten, že se nečistoty mohou snadněji dostat k elektronice, respektive spíše k vnitřní mechanice kolečka a k tlačítkům. Cooler Master zde jako ta hlavní využil Omron a vedle nich se usídlil optický senzor PixArt 3389 s rozlišením 16 tisíc dpi. 
 
 
Výrobce mluví o souměrném designu, což možná platí pro samotné tělo myši, ale ne pro rozmístění tlačítek. Nepřeučený levák tak jen těžko využije boční tlačítka, která bude mít mezi malíkem a prsteníkem, ale Cooler Master nakonec sám udává, že jde o "symetrický design určený pravákům", který vychází z modelu MasterMouse S. Jde tak o krátkou myšku, která nemá vyplnit celou dlaň a my bychom ji měli držet spíše jen konečky prstů. 
 
Vedle bočních tlačítek, kolečka a hlavní dvojice tu je už jen tlačítko nahoře, které obvykle slouží pro přepínání mezi přednastavenými úrovněmi rozlišení senzoru. 
 
Cooler Master MM710 bude k dispozici v matně černém provedení začátkem října 2019 za doporučenou koncovou cenu 1399 Kč v České republice a 54 euro na Slovensku.
 
Zdroj: TZ Cooler Master


reklama