reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master MS120: mem-chanická klávesnice s myší

8.9.2017, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master MS120: mem-chanická klávesnice s myší
Cooler Master si připravil kombo klávesnice a myši, které bude prodávat pod označením MasterSet MS120. Danou klávesnici přitom v titulku označuje za mem-chanickou a my se můžeme podívat na to, co to má znamenat. 
Cooler Master MasterSet MS120 tak obsahuje "mem-chanickou" klávesnici a také myš, které jsou určeny především hráčům počítačových her. Pojďme si nejdříve vysvětlit, co má znamenat ono slovo, jímž výrobce označuje klávesnici. Uvedeno je, že tlačítka jsou cvakací (clicky), takže by měly mít zvukovou i hmatovou odezvu, která se však více než pro hraní hodí pro psaní dlouhých textů. 
 
 
Výrobce uvádí, že vytvořil klávesnici, jejíž tlačítka připomínají známý typ Cherry MX Blue. Právě ten disponuje zvukovou a hmatovou odezvou vhodnou pro psaní, přičemž tlačítka použitá v této klávesnici mají být výrazně levnější než MX Blue. Ze slova mem-chanical pak lze vyčíst, že nepůjde o čistě mechanická tlačítka, ale o jejich hybrid využívající také membránu. Ta tak pravděpodobně zajistí odpor při stisku namísto pružiny a pak tu bude nějaký mechanismus pro hmatovou odezvu. 
 
 
Tato tlačítka si Cooler Master vytvořil sám pro vlastní účely a vedle toho také uvedl, že celkový zdvih těchto tlačítek je 3,8 mm a stisk se zaznamená už po 1,8 mm. Krom toho má tato klávesnice ve výbavě anti-ghosting, a to přesněji 26KRO, takže bude schopna zaznamenat až 26 najednou stisknutých kláves, což pochopitelně dalece překračuje potřeby běžného člověka vybaveného deseti prsty na rukou. Z fotografií je také zřejmé, že nabídne i RGB podsvícení kláves, a to typ "per-key", takže bychom měli být schopni nastavit podsvícení a barvu zvlášť pod každou klávesou. To nám ale ještě musí umožnit dodávaný software, který zahrnuje přinejmenším 9 LED režimů a efektů. 
 
 
Co se týče myši, o té nám toho výrobce moc neprozradil. Dozvíme se o tlačítkách Omron (pravděpodobně jen pod hlavní dvojicí) s ratingem 10 milionů stisků, dále tu je optický senzor Pixart 3050 se 4 úrovněmi rozlišení do maximálních 3500 dpi a vedle toho tu máme také RGB podsvícení, a to ve třech zónách. 
 
 
Díky fotografiím můžeme určit, že jde o pruh ve spodní části myši, ohraničení loga Cooler Master a nakonec kolečko. 
 
MasterSet MS120 už byl vypuštěn na trh s cenou 90 eur. 
 



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama