reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master ukázal dvouvěžový CPU chladič MasterAir MA620M

26.9.2019, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master ukázal dvouvěžový CPU chladič MasterAir MA620M
Procesorový chladič Cooler Master MasterAir MA620M se má zařadit mezi ty výkonnější modely a zaujmout chce svým designem využívajícím i jednotlivě adresovatelné RGB LED. Slibuje také tichý provoz svého ventilátoru. 
Procesorové vzduchové chladiče už dávno nejsou tak zajímavé jako kdysi, neboť pokrok se v jejich případě v podstatě zastavil, i když sem tam se objeví něco nového. Stojí se ale občas podívat na to, jaké novinky tu máme, takže si dnes představíme model MasterAir MA620M. 
 
 
Ten využívá sendvičovitý design, ovšem s tím, že roli chleba zde mají dva kusy hliníkového žebroví a ne ventilátory. Cooler Master se také v propagačních materiálech chlubí tím, že "nyní chladí procesory firem Intel i AMD", k čemuž by se chtělo dodat, že to by už mělo dávno být v DIY sektoru naprostou samozřejmostí. 
 
 
Tento chladič se tak skládá z měděné základny, z níž vycházejí oběma směry černě eloxované heatpipe, které pak protínají rovněž černé, ale už hliníkové žebroví. Uprostřed pak sedí zvenčí neviditelný 120mm ventilátor Cooler Master SF120R. Ten je řízen pomocí PWM na otáčky od 650 do 2000 RPM, přičemž výrobce udává hlučnost 8 až 30 dBA. 
 
 
Mluví také o motorku, který by měl méně vibrovat, přičemž případné vibrace pomohou utlumit gumové rohy rámečku, pomocí nichž je ventilátor přichycen k chladiči. Nezvyklé zpracování má také lopatková část, kde jsou konce lopatek spojeny pomocí plastového kruhu. Výrobce uvádí, že to má především snižovat hlučnost.
 
Podsvícení RGB diodami je zde spíše ještě decentní a jde především o proužky v horním krytu chladiče a snad i o trošku světla, které bude pronikat skrz tmavé žebroví. Rozměry celého chladiče jsou 135 x 125 x 165 mm a hmotnost slušných 1,62 kg. Jde tak o pořádný kus, ale také za pořádnou cenu v přepočtu kolem 2600 Kč. Výrobce na svou novinku nabízí 5letou záruku.
 
Zdroj: Hexus.net


reklama