reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master ukázal obrovský vodou chlazený počítač za 100.000 USD

6.6.2018, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master ukázal obrovský vodou chlazený počítač za 100.000 USD
Leda pozlacené domácí PC vykládané diamanty by mohlo přijít na 100.000 dolarů, a tak je zřejmé, že The Inception Project od firmy Cooler Master bude něco jiného než počítačová sestava. Jde o zařízení vysoké 2,5 metru. 
The Inception Project (#inceptionproject) tak představuje obrovský systém vysoký 2,5 metru a široký 3,3 metru, přičemž některé jeho části jsou dobře rozeznatelné jako počítačové sestavy, jichž je zde celkem 12 a pak tu máme další prvky, jako šestihranné segmenty (ve skutečnosti nádržky pro chladicí médium) s logy různých firem, jejichž hardware evidentně byl pro stavbu systému použit a pak tu jsou i spodní nádrže. K tomu tu také pochopitelně máme řádnou nálož RGB diod. 
 
 
Celková cena tohoto systému byla kolem sta tisíc dolarů (eTeknix uvádí devadesát tisíc) a dle dostupných informací nejde pouze o projekt Cooler Masteru. Podílely se na něm právě i ony společnosti, jejichž loga najdeme v pravé části a je to ostatně logické, jinak by je tam Cooler Master nedával. Jde o firmy AMD, ASRock, Bitspower, ASUS, G.Skill, Adata, PowerColor, Biostar, HyperX a Viewsonic, přičemž hlavní práci ale odvedly moddingové týmy z Tchaj-wanu, a to AK MOD, IID team, Brothers MOD, KMOD Studio a MJ MOD.
 
 
Systém využívá procesory Ryzen, ostatně Intel mezi spolupracujícími firmami ani uveden není, komponenty vodního chlazení zajistila společnost Bitspower a MJCable speciální napájecí kabely. Na videu pak není vidět stěna z monitorů, které poskytla společnost ViewSonic. 
 
Více informací k tomuto projektu zatím není, takže není známo ani to, zda jednotlivé sestavy s sebou v rámci systému nějak komunikují a zda dokáží pracovat společně na jednom úkolu, nebo jde prostě jen o tucet počítačů na jedné stěně, které jsou zapojeny do jednoho velkého systému vodního chlazení. V takovém případě je otázka, jaký je vůbec smysl toho celého, i když na to samé se můžeme ptát i v případě obvyklého casemoddingu. Zde tak půjde nejspíše prostě o snahu vyvolat zájem lidí a propagovat produkty uvedených firem.  
 
 
Co se týče těch od firmy Cooler Master, brzy se má dostat na trh počítačová skříň MasterCase H500, ovšem zajímavější bude MasterCase SL600M využívající pro chlazení komínový efekt. Následovat budou MasterBox MB511, MasterBox MB520 a MasterBox MB350P orientované na průtok vzduchu, čili chlazení a očekává se také MasterBox K500P s tvarovanými panely z perforovaného plechu. Řada MasterBox tak bude dále obohacována. 
 
Cooler Master také chystá přepracovaný chladič Hyper 212 s většími žebry, více heatpipe a samozřejmě RGB podsvícením. Dále jsou v pořadí nové vodní chladiče využívající i termoelektrické články a nové napájecí zdroje V Series s efektivitou 80 Plus Platinum. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama