reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master uvádí ergonomickou herní myš MM830 s displejem

6.2.2019, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master uvádí ergonomickou herní myš MM830 s displejem
Cooler Master si připravil nového herního hlodavce v podobě modelu MM830. Ten se dá charakterizovat jako herní myš s integrovanými tlačítky D-Pad, OLED displejem, RGB podsvícením a samozřejmě i senzorem s vysokým rozlišením. 
Cooler Master MM830 je už od prvního pohledu myš, která do levé ruky rozhodně nepadne, takže nepřeučení leváci mají v tomto případě smůlu. Vzhledem ke svému tvaru jde také o myš, která má padnout do celé dlaně a ještě vytvořit oporu pro palec, což ale ne každý hráč ocení. Ale těžko bychom mohli najít na trhu myš, která by mohla vyhovět všem. Už dle svého označení bychom také mohli říci, že jde o myš pro MMO, čili masivně multiplayerové online hry, což potvrzuje tisková zpráva. 
 
 
MM830 nám nabídne jednak tlačítka D-Pad, což jsou prostě čtyři tlačítka do kříže v oblasti palce. Pak je to Precision Wheel s japonským snímaček ALPS, čili prostě kolečko, samozřejmě nesmí chybět RGB podsvícení, a to rovnou "čtyřzónové" a pak se Cooler Master chlubí kvalitním PBT plastem, který má být odolný vůči slunečnímu světlu, mechanickému poškození, potu i prachu ze sýrových křupek. Jako obvykle pouze hlavní tlačítka využívají spínače firmy Omron a pak je tu 24K Senzor, ano, snímač pohybu s udávaným rozlišením 24.000 dpi. 
 
 
Na levém boku myši před palcem je také zmíněný OLED displej, a to jednobarevný s rozlišením 96 x 64, kam si budeme moci umístit vlastní grafiku. To není žádná dosud nevídaná funkce a také to není nic, bez čehož by se nedalo žít. 
 
 
Celkem tu máme osm tlačítek, čili hlavní dvě, kolečko, tlačítko nad ním a čtyři křížová na boku. Zmíněný senzor je konkrétně Pixart 3360 a je optický s rozlišením od 100 do 24.000 dpi, sledovat dokáže pohyb rychlostí až 6 m/s a umožní v softwaru nastavit výšku od povrchu, na níž má ještě reagovat. 
 
Rozměry myši jsou 82 x 130 x 43 mm, hmotnost 122 gramů bez kabelu nebo 162 g i s 1,8metrovým kabelem a očekávat můžeme cenu kolem 1800 Kč s dostupností od 18. února. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama