reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master uvádí mechanickou klávesnici s tlačítky Gateron

21.6.2018, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master uvádí mechanickou klávesnici s tlačítky Gateron
Cooler Master si připravil mechanickou klávesnici CK550, která je určena hráčům a vybavena je tlačítky Gateron slibujícími dlouhou životnost. Výrobce tak mluví o profi třídě, plné velikosti a také o jistých Core Features.
Cooler Master CK550 nabídne klasické rozložení kláves včetně numerického bloku, tělo využívající broušený hliník a především pak tlačítka Gateron s výdrží alespoň 50 milionů stisků. 
 
 
Cílem prý bylo vytvořit kvalitní mechanickou herní klávesnici vhodnou i pro profesionály, která bude mít plnou velikost a nabídne vše, co hráči potřebují. Zda se to Cooler Masteru podařilo, to je věc jiná a nejlépe to posoudí samotní zákazníci. 
 
 
Tlačítka Gateron jsou zde k dispozici v provedení Blue, Brown a Red, což bude odpovídat prapůvodnímu vzoru všech novějších tlačítek, čili Cherry MX. Blue budou klikací s výraznou hmatovou odezvou, Red budou mít lineární stisk bez odezvy a Brown něco mezi tím.  
 
Z fotografií je také zřejmé, že tu máme RGB diodu pod každou klávesou, což znamená i volbu mezi různými světelnými efekty. Klávesy jsou také programovatelné i s využitím maker a jejich nastavení lze měnit i přímo na klávesnici bez použití softwaru. 
 
CK550 je tak spíše o jednoduchém provedení a o tlačítkách Gateron. Na trh už se oficiálně dostala, a to s doporučenou cenou 90 eur. V našich obchodech se však ještě dle Heureky neobjevila. 
 
Zdroj: TZ Cooler Master


reklama