reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master uvedl základní a levnější MasterCase H500

3.7.2018, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master uvedl základní a levnější MasterCase H500
Série počítačových skříní Cooler Master MasterCase H se nám utěšeně rozrůstá a nyní také o základní model MasterCase H500. Ten navazuje na výrazně dražší skříně H500P a H500M, které se již dostaly na trh dříve.
Cooler Master MasterCase H500M jsme si již vyzkoušeli v recenzi a zaujmout nás na ní mohlo především to, že má "všude" temperované sklo, a to na místě obou bočnic, nahoře i vepředu. Není tak divu, že H500M je asi dvakrát dražší než základní model H500. Ten bude navíc asi o třetinu levnější než MasterCase H500P, mainstreamová verze skříně, čili H500 se dá označit za jakýsi low-end dané řady. 
 
 
Nebudou ale chybět velké přední 200mm ventilátory za předním panelem, i když skříň bude celkově jednodušší a také bude postrádat tak rozsáhlé možnosti modularity. Namísto skleněných panelů tu budou spíše klasické panely z perforovaného plechu, i když v balení dostaneme také jistý průhledný přední panel, ale je otázka, zda bude skleněný, nebo z plexiskla. Nejspíše bude z plexi, neboť Cooler Master by se sklem jistě rád pochlubil a nemluvil by jen o "průhledném panelu". 
 
 
Dva přední 200mm ventilátory jsou i zde vybaveny RGB diodami, které lze řídit přiloženým ovladačem. Vedle toho je tu i místo pro jeden vrchní stejně velký ventilátor. Co se týče podpory radiátorů vodního chlazení, máme tu možnost dopředu umístit až 360mm a nahoru pak jeden 280mm.  
 
Levá bočnice je zde také průhledná a zde už výrobce přímo udává, že jde o temperované sklo, které má trošku kouřový nádech. Uvnitř pak narazíme na kryt zdroje také přední části skříně, abychom si mohli vytvořit "čistě" vypadající sestavu. Čili na jednu stranu tu máme celou levou průhlednou bočnici a na straně druhé prvky, které mají interiér zakrývat. Vyloženě praktické ale bude madlo v horní části napojené na přední panel, za něž budeme moci skříň snadno přenášet. 
 
Co se týče obvyklých specifikací, rozměry skříně jsou 525 x 228 x 502 mm a dovnitř se vejdou desky formátu ATX, Micro ATX či Mini ITX. Dále tu máme sedm záslepek pro karty, dvě 2,5" / 3,5" pozice plus další dvě jen pro 2,5" zařízení a vedle dvou předních 200mm ventilátorů tu máme také jeden obvyklý zadní 120mm kousek. Procesorový chladič může mít na výšku maximálně 167 mm, hloubka zdroje je maximálně 180 mm a délka karet 410 mm. Vrchní I/O panel nese 2x USB 2.0, 2x USB 3.0 a audio konektory. Dostupnost skříně je naplánována na konec července s cenou pod 3000 Kč. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama