Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master uvádí mainstreamový MasterCase H500P

10.10.2017, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master uvádí mainstreamový MasterCase H500P
Společnost Cooler Master připravila dle svých slov vysoce očekávaný model počítačové skříně, a to MasterCase H500P. Jde o skříň, která se dle své ceny dá zařadit do mainstreamu a my se podíváme na to, co za ni nabídne. 
Cooler Master právě dnes vyslala na trh skříň MasterCase H500P v ceně 150 dolarů či eur, ovšem v našich obchodech na ni dle krátkého průzkumu zatím ještě nenarazíme. Tento model vznikl na základě starší série skříní HAF, což znamená High AirFlow a my si můžeme připomenout třeba recenzi Cooler Master HAF Stacker 935 s možností vrstvení jednotlivých částí na sebe. Poté však Cooler Master oznámil, že bude vyrábět už jen nové periferie spadající do konceptu Master. Takže když se podíváte do výpisu našich článků o firmě Cooler Master, je to rozhodně patrné. 
 
 
Dominantou předního panelu skříně H500P jsou dva velké 200mm ventilátory, které jsou v duchu moderní doby i s menším zadním ventilátorem podsvíceny, a to pomocí RGB diod. Jde tak spíše o otevřenou skříň ve smyslu průtoku vzduchu a chlazení, což právě odpovídá inspiraci modely HAF. RGB LED budeme ovládat pomocí speciálního ovladače, nebo i pomocí vhodných základních desek a jejich softwaru. 
 
 
 
Vedle této základní ventilátorové výbavy mohou být další dva kousky instalovány do vrchního panelu skříně, kde je, jak fotografie také ukazují, i místo pro radiátor vodního chlazení. Výrobce také myslel na správu kabeláže, které poslouží celý spodní tunel, jenž může zcela ukrýt přebytečné kabely zdroje. A vedle toho je také patrné, že budeme moci instalovat karty ne klasicky kolmo na desku, ale souběžně s ní, k čemuž poslouží příslušné dvě vertikální záslepky v zadním panelu, jež jsou vedle základních sedmi. Je zřejmé, že k tomu budeme potřebovat nějaký adaptér, přičemž ten bude v prodeji samostatně. 
 
 
Fotografie pravé strany skříně také ukazuje další panely, jež kryjí jednak přední část a pak i vykrojený otvor v trayi pro základní desky. Ty vypadají poněkud zbytečně vzhledem k tomu, že pravá bočnice je kovová, a tedy neprůhledná. Ovšem Cooler Master prodává i pro nový Cosmos C700P náhradní skleněné bočnice, které se dají použít na obou stranách, a tak tomu bude asi i v tomto případě. 
 
Firma ale krom obsahově celkem chudé tiskové zprávy o novém H500P zatím neprozradila více a ani na jejích stránkách o této skříni nic není. Na závěr se tak dozvíme kromě ceny jen to, že MasterCase H500P má být dostupný od tohoto dne. 
 
Zdroj: TZ Cooler Master