reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Core "Ultra Edition" nabídnou stříbrný heatspreader i vysoké takty

9.10.2017, Jan Vítek, aktualita
Core "Ultra Edition" nabídnou stříbrný heatspreader i vysoké takty
Do vybraných obchodů se dostanou procesory Intel Core i7-8700K a Core i5-8600K z tzv. Ultra Edition, které oproti normálním modelům budou mít celý heatspreader ze stříbra a garantovat budou vysoké takty. V čem je háček?
Aby bylo hned jasno, samotný Intel s touto akcí nemá nic společného. Jde o výsledek spolupráce společnosti Caseking a overclockera Der8auera, který se na YouTube často podílí se svými pokusy o "odvíčkování" nových procesorů. V poslední době se přitom často diskutuje o tom, že AMD používá ve svých procesorech indiovou pájku pro spojení s heatspreaderem, které je tak z hlediska šíření tepla velice kvalitní, zatímco Intel je kritizován za použití teplovodivé pasty, kvůli čemuž se vyplatí heatspreader sundat za účelem dosažení nižších teplot. Tím se i zvyšují šance na dosažení vyšších taktů. 
 
 
Der8auer a CaseKing.de nyní spojili síly, aby nabídli něco speciálního, a sice odemčené procesory Coffee Lake a vedle nich i Core X, které budou k dispozici se stříbrnými heatspreadery (čistota 99,9 %). Stříbro je přitom dobře známo jako velice kvalitní vodič tepla, i když už tu není tak výrazný rozdíl mezi ním a mědí jako mezi mědí a hliníkem. Už jen z tohoto faktu je také jasné, že nepůjde o nic levného. 
 
 
Vedle toho budou dané procesory opatřené stříbrnými heatspreadery také speciálně vybrány tak, že bude garantováno dosažení taktu 5,2 GHz s rozumným chlazením a pro tyto účely k nim bude také přibalována kvalitní pasta s tekutým kovem. Dá se tak říci, že Intel sám pomohl vytvořit tento podružný trh s jeho procesory, které se budou prodávat za až dvojnásobnou cenu, než je ta doporučená. 
 
Aktuálně Caseking nabízí tři verze Core i7-8700K. Jednak je tu Advanced Edition s původním heatspreaderem, která slibuje takty do 5,1 GHz. Pak tu je verze Pro Edition se stejným taktem, ale s vylepšeným poniklovaným heatspreaderem, pod nímž by tak mělo být něco lepšího než původní pasta a nakonec tu je ona Ultra Edition zaručující 5,1 i 5,2 GHz, a právě ta už má stříbrný heatspreader i pastu s tekutým kovem. To samé platí i pro Core i5-8600K. 
 
Později chce Caseking s Der8auerem vytvořit podobnou nabídku s využitím vícejádrových procesorů Core X. Evidentně tu tak panuje názor, že mezi lidmi se najde dost zájemců, kterým se nelíbí původní zpracování procesorů Intel využívající pastu pod heatspreaderem, přičemž ti se nechtějí sami pouštět do jeho odstranění a na druhou stranu jsou ochotni si připlatit. 
 
Zdroj: wccftech
reklama