reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair ohlašuje moderní Obsidian 500D

26.2.2018, Jan Vítek, aktualita
Corsair ohlašuje moderní Obsidian 500D
Corsair si připravil nový model řady Obsidian, která vždy představovala slušnou střední třídu se střízlivým designem. Konkrétně jde o Obsidian 500D, a to Middle Tower, který má v duchu moderní doby jednu povinnost: boční temperované sklo. 
Corsair si připravil Obsidian 500D v podobě skříně typu Middle Tower, která se svou cenou 150 dolarů patří do střední třídy a v té je dnes už obvyklé, že se využívá v rámci levé bočnice temperované sklo. Průhledné bočnice tak zažívají comeback na úkor plexiskla a dá se říci, že často nahrazují také prosté kovové bočnice, čili jde o další módní vlnu, na níž se musí svézt téměř každý výrobce počítačových skříní. 
 
 
Nesmí zde chybět ani hliník s broušeným povrchem, který je pro řadu Obsidian typický, přičemž Corsair vsadil na zaoblené panely a dle následujícího obrázku nepoužil pouze levou skleněnou bočnici, ale i pravou, která se do skříní zpravidla nemontuje. Však místo za trayem základní desky obvykle slouží k vedení kabelů, které není třeba moc ukazovat. Takže pokud si vyberete Obsidian 500D jako svou novou skříň, pravá bočnice vás bude alespoň trošku nutit k lepšímu a čistšímu uspořádání kabeláže. 
 
 
Stejně tak je vidět, že bočnice mají panty vzadu, přičemž ty je dokáží udržet samy o sobě a nejde pouze o ohnuté plechy, za něž se bočnice zaklesnou. Přístup do skříně tak bude velice snadný a uživatel nebude muset řešit to, kam má bočnice bezpečně postavit. Panely lze ale samozřejmě také zcela odmontovat, takže to bude nejspíše velice podobný systém jako v případě Cooler Master Cosmos C700P.
 
 
Další fotografie ukazuje vrchní prachový filtr a přední porty ve složení dvou USB typu A, dvou audio a jednoho USB typu C. Pro chlazení se využijí v základu dva ventilátory Corsair SP120, přičemž prostor je ve skříni až pro šest takových nebo i 360mm radiátor v horní pozici. 
 
 
Uvnitř je místo pro dva 3,5" disky a tři 2,5" zařízení a vedle základních sedmi záslepek tu máme také dvě orientované vertikálně, takže je zřejmé, že Corsair nám umožní do nich pomocí prodlužovacího kabelu/spoje pro PCIe x16 nainstalovat i grafickou kartu, aby ta byla vystavena na odiv hned za sklem. Corsair Obsidian Series 500D už proudí na trh s cenou 150 dolarů. V našich obchodech se ještě neukázal. 
 
Zdroj: wccftech


reklama