reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair představuje designovou skříň Spec-Omega RGB

10.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Corsair představuje designovou skříň Spec-Omega RGB
S celým názvem Corsair Carbide Series Spec-Omega RGB přichází počítačová skříň moderního ražení, která se chce především líbit. Má tak výrazný design stejně jako jiné nové skříně této společnosti. 
Předně je ale třeba říci, že v základu je Corsair Carbide Series Spec-Omega RGB klasický Middle Tower pro sestavy založené na deskách ATX. Výrobce se snažil zapracovat především na jeho zevnějšku, což postihlo panely a plastové nástavby. A co by to bylo za moderní skříň, kdyby neměla v zásobě pěkných pár barevných LED? Ty se uplatní jako obvykle ve ventilátorech a také v předním panelu. 
 
 
Ten je rozdělen na tři části, a sice bílou či černou dle verze, pak je to průhledná kouřová z temperovaného skla a nakonec je dole menší trojúhelník coby průduch pro nabírání vzduchu. Vepředu také najdeme obvyklou výbavu dvou USB 3.0, dvou audio konektorů a nezbytných tlačítek. 
 
 
 
Corsair v rámci základní výbavy již nabízí celkem 54 barevných LED a k tomu také příslušný ovladač Node PRO zařizující různé efekty s využitím softwaru Corsair iCUE, který umožní také synchronizaci s podsvícením dalšího hardwaru. Na podsvícení se ostatně zaměřila i nová skříň Corsair Obsidian 1000D tvořící hi-end této firmy. Vedle skla v předním panelu tu máme i celou skleněnou levou bočnici. 
 
Barevné LED se dělí na 30 v předním panelu a po 12 jsou v předním a zadním ventilátoru Corsair HD120 RGB. Celá skříň má rozměry 232 x 495 x 516 mm a má připraveny pozice pro až 6 ventilátorů nebo také až 360mm radiátor vodního chlazení vepředu, 240mm nahoře a 120mm vzadu. Kompatibilní jsou s ní firemní vodní chladiče H55, H60, H75, H80i, H90, H100i, H105, H110i, H115i a H150i. 
 
Dovnitř můžeme umístit desky ATX, Micro ATX nebo Mini ITX s až sedmi sloty, pak je tu místo pro dva pevné disky a tři SSD, maximální délka karet je 370 mm, hloubka zdroje 180 mm a výška procesorového chladiče 170 mm. Cena byla stanovena na cca 3500 Kč s daní, přičemž samotný Lightning Node PRO, který je obsažen v základní verzi, přijde na cca 1250 Kč. A pokud z RGB podsvícení nejste zrovna odvaření, můžete si za cenu o cca 1000 Kč nižší pořídit i Corsair Carbide Series SPEC-OMEGA s temperovaným sklem, ale bez RGB LED. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama