reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair svolává zdroje řady SF, zákazníci dostanou nové

5.6.2020, Jan Vítek, aktualita
Corsair svolává zdroje řady SF, zákazníci dostanou nové
Společnost Corsair zjistila, že některé její zdroje řady SF se pozoruhodně často vrací v rámci reklamačních řízení. Začala tak zkoumat příčinu těchto problémů a nakonec se rozhodla ke svolání veškerých zdrojů SF vyrobených v určitém období.
Pokud tak máte ve své výbavě počítačový zdroj Corsair řady SF, který byl vyrobený mezi říjnem 2019 a březnem 2020 a označen je kódem 194448xx až 201148xx, měli byste ve vlastním zájmu využít nabídku firmy Corsair a nechat si jej vyměnit. 
 
 
Jedná se tak o zdroje formátu SFX určené zpravidla pro malé sestavy založené na deskách Mini ITX a podobných, čili ne o plně rostlé ATX zdroje. Jako takové tak budou zřejmě celkově méně populární, i když dle žebříčku serveru Heureku se dá říci, že v samotné kategorii SFX jsou poměrně oblíbené. 
 
Corsair oživil svou sérii SF před dvěma lety, když představil modely s vysokou efektivitou a certifikací 80 Plus Platinum. Právě takové nabízí i ve výkonu 600 a 750 W, takže jde o velice zajímavé malé zdroje za poměrně vysoké ceny. Jejich časté selhávání tak Corsairu jistě neprospěje, ale co se dá dělat, důležitá je i reakce firmy a ta je adekvátní. 
 
Problém se zdrojem SF může vzniknout v případě, kdy je ten vystaven vyšším teplotám při rovněž vyšší vlhkosti vzduchu, což pak vede k celkovému selhání. To ale nemusí nastat po nějaké době provozu, ale třeba i v případě, kdy si zdroj přineseme domu a poprvé zapneme. 
 
Corsair ale nezapomíná zdůraznit, že zákazníci se nemusí obávat o své komponenty, neboť daný problém není v části zdroje poskytující stejnosměrný proud, ale na straně zpracovávající střídavý proud. Stejně tak uvádí, že ne všechny zdroje spadající do výše uvedených mantinelů časem takto selžou a že pro svolání všech se firma rozhodla spíše z "přemíry opatrnosti a oddanosti kvalitě série SF". 
 
Pokud se vás tedy tato záležitost týká, můžete kontaktovat firmu Corsair a požádat o bezplatnou výměnu zdroje. Pokud to bude možné, firma zašle náhradní kus předem a také se zavázala zaplatit za dodání nového i odeslání starého. 


reklama