reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cougar Conquer 2: skříňová extravagance

9.12.2019, Jan Vítek, aktualita
Cougar Conquer 2: skříňová extravagance
Počítačová skříň Conquer 2 od společnosti Cougar se dá označit za čistou extraganci a protipól designově minimalistických modelů. Ostatně vypadá jako součást duhovkami vybarveného transformera. 
Cougar Conquer 2 je tak jedna ze skříní, která by mohla být poloviční, kdyby z ní zmizelo vše, co nemá praktický význam. Tvořena je různě tvarovanými kovovými panely, chybět ale nesmí ani temperované sklo a také různé RGB diodami prosvícené prvky včetně předního ventilátoru, jenž je rovněž schován za sklem. 
 
 
Má svůj divoký design ale aspoň trošku promyšlený? Když se podíváme na zpracování, pak je vidět, že v základu půjde v podstatě o střední věž s pozicí zdroje dole, což je dnes běžné a podivné je pouze to množství kovu a skla okolo. Cougar také uvádí, že veškeré panely bude možné odšroubovat, čímž jde zase na ruku modderům
 
 

 
Nicméně je celkem zřejmé, že kdyby měl uživatel před instalací komponent nebo sebemenší změnou vždy odmontovat onu změť různě tvarovaných panelů, asi by tvůrcům neděkoval za pěkné chvíle strávené se šroubovákem v ruce. Ve skutečnosti je tak možné počítač s vnitřní konstrukcí zezadu vysunout ven. Snad ale ve firmě Cougar také mysleli na snadné odpojení kabelů od předních tlačítek či I/O portů, anebo prostě nabízí dostatečně dlouhé kabely a místo, kam se mohou uložit. 
 
 
Uvnitř máme místo pro desky formátu ATX, až osm rozšiřujících karet dlouhých do 400 mm (grafiku lze nainstalovat také vertikálně), vepředu máme prostor pro 240mm radiátor a nahoře pak pro 360mm radiátor. 
 
 
Cenu své novinky výrobce neprozradil stejně jako dostupnost, ale je zřejmé, že cena bude vysoká a s obrovskou sérií vyrobených kusů se asi nepočítá. První model Conquer je u nás ještě k dispozici za 6500 Kč. 
 


reklama