reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Crytek odhalil demo Neon Noir: ray tracing v reálném čase i na Radeonech

18.3.2019, Jan Vítek, aktualita
Crytek odhalil demo Neon Noir: ray tracing v reálném čase i na Radeonech
Byla tu už řada debat o tom, zda ray tracing v reálném čase mohou zvládnout i jiné existující karty než GeForce RTX. Vypadá to, že odpověď na ni má společnost Crytek, jejíž demo Neon Noir mají zvládnout i dnešní mainstreamové karty AMD a NVIDIA. 
Demo Neon Noir má v sobě atmosféru moderního města plného pouličního násilí, jimž prolétává malý policejní dron. Může nám to připomenout chystaný titul Cyberpunk 2077, ovšem ten bude jako dílo studia CD Projekt Red založen na REDengine 4. 
 
 odrazy objektů, které nejsou zachyceny přímo ve scéně, ukazují na ray tracing
 
Z videa se dozvíme, že tu máme v reálném čase pomocí ray tracingu vykreslované odrazy i lomy světla a engine se nespoléhá na žádné speciální vlastnosti nějakého API nebo architektury grafického čipu. Zvládnou jej tak i dnešní Radeony a ve skutečnosti to, co nám ukáže samotné video, bylo v reálném čase vykresleno na Radeonu RX Vega 56. 
 
 
Neon Noir je demo založené na vyvíjeném CRYENGINE 5.5 a ray tracing je založený na zatím experimentální technologii Total Illumination. Budoucí implementace však již bude optimalizována pro nejnovější generaci grafických karet a také pro API Vulkan a DirectX 12. 
 
 
Toto demo se tak snaží ukázat především odrazy světla a že jde o ray tracing, to poznáme celkem snadno. Ve scénách se objevují i věrné odrazy objektů, které daná scéna přímo nezachycuje. Může to být neonový nápis na protější straně ulice nebo dron létající nad kaluží s nábojnicemi. Scéna je plná zrcadlových povrchů a my můžeme doufat, že toto demo bude brzy uvolněno i pro veřejnost, abychom si sami mohli vyzkoušet, na co stačí naše Radeony nebo GeForce GTX. 
 
Zdroj: YouTube


reklama