reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Definitivní verze Age of Empires přijde v únoru, bude i beta

19.1.2018, Jan Vítek, aktualita
Definitivní verze Age of Empires přijde v únoru, bude i beta
Microsoft už v únoru vypustí do světa hru Age of Empires: Definitive Edition, čili řádně graficky přepracovaný původní titul. Vedle toho se může celkem sto tisíc registrovaných hráčů těšit na betu, která bude k dispozici ještě v lednu.
Microsoft ohlásil přípravu Age of Empires: Definitive Edition při příležitosti představení rovněž stále nevydaných (už jsou ale v předprodeji) Age of Empires 4, což bude titul exkluzivně pro PC. Už to bude pomalu půl roku a vzhledem k tomu, že byl pro novou verzi původních Age of Empires připravován především nový grafický kabátek, není divu, že už bude brzy hotová. Nicméně původně měla být připravena už 19. října minulého roku, kdy tomu bylo už 20 let, co se Age of Empires dostaly na trh. 
 
 
Age of Empires: Definitive Edition přijde na trh 20. února, což už je snad konečné datum pro celosvětovou premiéru. Očekávat od ní můžeme především toto: 
 
 
Jde tak o notně vylepšenou grafiku ve vysokém rozlišení (vhodná i pro monitory s rozlišením 4K) a se zbrusu novými modely, přičemž hratelnost a celkový systém hry má zůstat zcela stejný. Je to tak klasický remake, který potkal už řadu jiných her, jako jsou třeba klasická RPG od Black Isle a jiné, i když zde bude nový také strom sledující vývoj technologií, takže pouze o úpravu grafického kabátku nepůjde. 
 
Vedle toho bylo přepracováno také audio, které bude zahrnovat znovu nahranou hudbu a přidána možnost hrát online na Xbox LIVE vedle LAN, která bude právě testována v rámci betaverze. Každá mise také bude příběhově uvedena a pro tvůrčí hráče bude také velice zajímavý nový editor misí a celých kampaní, které si budou moci samozřejmě sdílet mezi sebou na AgeOfEmpires.com. 
 
 
Zbývá nám testování betaverze, které bude uzavřené pro 100.000 hráčů. Toto testování se bude týkat online multiplayeru a začne už 29. ledna. Pokud máte zájem, registrujte se do 25. ledna na stránkách AgeOfEmpires.com pomocí svého účtu služeb Microsoftu, což je nyní stále možné. Hotová verze bude prodávána za 20 dolarů. 


reklama