reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell uvádí malou pracovní stanici Precision 3240 Compact pro AI a VR

26.9.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Dell uvádí malou pracovní stanici Precision 3240 Compact pro AI a VR
Nová pracovní stanice Dell Precision 3240 Compact je určena pro širokou škálu zákazníků od domácích kanceláří až po výzkumné laboratoře. Využívá 10. generaci procesorů Intel Core nebo Xeon.
Dell přináší na trh kompaktní desktop, jehož hlavní předností by měla být univerzálnost. Cílí na různé uživatele vyžadující spolehlivý a výkonný počítač v provedení, které uspoří místo na pracovním stole. Nová pracovní stanice měří 188 x 70 x 179 mm a hmotností začíná na 1,7 kg. Do šasi o objemu 2,3 litru se přitom vešly výkonné komponenty, které umožní bezproblémovou práci různým profesím nebo studentům. Může se jednat o architekty, designéry, vědce, finanční analytiky, umělce, lékaře a spoustu dalších. Pracovní stanice byla navržena pro tvorbu složitých simulací, grafik, 2D a 3D modelů nebo analýz vyžadujících práci na více monitorech. Dell slibuje bezproblémový běh podnikových aplikací i připojení až sedmi monitorů se 4K rozlišením.
 
 
Na trh zamíří také konfigurace s grafickou kartou Nvidia Quadro RTX 3000, která se neztratí ani při práci s umělou inteligencí nebo virtuální a rozšířenou realitou. Dell s novou pracovní stanicí také reaguje na aktuální situaci, která nahrává práci z domova nebo distančnímu studiu. Základem výbavy jsou jinak 65W procesory Intel Core 10. generace, které začínají čtyřjádrem Core i3-10100 a končí desetijádrem Core i9-10900. Pro náročnější klientelu jsou připraveny také konfigurace s 80W procesory Intel Xeon 10. generace, a to až po desetijádrový Xeon W-1290.
 
 
Operační paměť typu DDR4 může mít kapacitu 8 až 64 GB a řada možností je připravena také v případě úložiště. Příznivci HDD mohou sáhnout po 500GB až 2TB disku SATA, ale jinak nabídce dominují SSD M.2 PCIe x4 NVMe s kapacitou od 256 GB do 1 TB. Při kombinaci více disků v uspořádání RAID lze dosáhnout až 4 TB. Pokud si nevystačíte s integrovanou grafikou Intel UHD 630 nebo UHD P630, můžete zvolit některou z dedikovaných karet Nvidia Quadro od P400 po již zmiňovanou RTX 3000. Výrobce také přidal svůj optimalizační software Dell Optimizer for Precision, který s využitím strojového učení zvyšuje výkon počítače. Pracovní stanice také obdržela certifikaci ISV (Independent Software Vendor), která potvrzuje hladký běh náročných aplikací.
 
Dell Precision 3240 Compact obsahuje volitelné Wi-Fi (včetně možnosti adaptéru pro Wi-Fi 6) a obsahuje celou řadu portů na přední i zadní straně. K dispozici je třeba celá řada portů USB 3.2 včetně USB Type-C, DisplayPort 1.4 i volitelné konektory, které mohou zahrnovat mimo jiné HDMI 2.0. Pokud nechcete, aby vám počítač překážel na pracovním stole, můžete jej připevnit na zadní stranu monitoru nebo pod desku stolu. Součástí je ochranný kryt proti prachu a kryty kabelů pro použití v náročných podmínkách. Nová pracovní stanice je již v prodeji na mezinárodních trzích za cenu od 600 dolarů (14 000 Kč bez DPH).
 
Zdroj: Tisková zpráva


reklama