reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Denuvo stále žije a nové verze odolávají pokusům o překonání

29.12.2017, Jan Vítek, aktualita
Denuvo stále žije a nové verze odolávají pokusům o překonání
Před několika měsíci se zdálo, že dny DRM ochrany Denuvo jsou sečteny. Crackeři změnili způsob, jakým začali Denuvo překonávat a to začalo být prolamováno v rekordně krátkých časech. Pak ale přišel nový Assassin's Creed i další tituly.
Crackeři se pochlubili, že našli recept na Denuvo, a jím chráněné hry tak budou nabízet stále pohotověji. Co se změnilo? Dříve se pirátské skupiny snažily o to, aby pomocí reverzního inženýrství zbavili spustitelné soubory ochrany, čili aby ji z nich prostě vypreparovali, což bylo velice složité a zdlouhavé. Pak se však rozhodli, že Denuvo ve hrách nechají a přimějí ho si myslet, že pracuje na ověřené kopii, a to generováním klíčů, což však vyžadovalo dostat se přes šifrování dat Denuva. 
 
 
Do toho ale přišla hra Assassin's Creed Origins, která vedle Denuva přidala další úroveň ochrany, a to VMProtect. Tato hra tak dle aktuálních informací dosud nebyla cracknuta a pak tu máme další tituly jako Sonic Forces, Injustice 2, Football Manager 2018, Need for Speed Payback, For Honor či Destiny 2, které už mají pouze samotné Denuvo, ale jejich ochrana také nebyla překonána. 
 
Nevypadá to tedy, že by Denuvo muselo kapitulovat. Lze očekávat, že ochrana jmenovaných her nakonec přece jen kapituluje. Jenomže nejde o to, aby Denuvo zajistilo ochranu napořád, nýbrž alespoň pro úvodní měsíce po vypuštění hry, kdy je o ni přirozeně největší zájem. 
 
Po vlně her jako FIFA 18, Total War: WARHAMMER 2, South Park Fractured But Whole a Middle-earth: Shadow of War, v nichž bylo Denuvo překonáno v rámci pouhých hodin, tu tak máme novou verzi, která je evidentně odolnější. Crackeři tak dosud nenalezli univerzální recept na Denuvo, které opět získává navrch. 
 
Zdroj: DSOGaming


reklama