reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Discord Bored Ape Yacht Clubu hacknut, ukradena NFT za 200 ETH (8,4 mil. Kč)

8.6.2022, Milan Šurkala, aktualita
Discord Bored Ape Yacht Clubu hacknut, ukradena NFT za 200 ETH (8,4 mil. Kč)
Jedním z nejznámějších hráčů na poli NFT je Bored Ape Yacht Club (BAYC), nepočítáme-li tradiční firmy jako Adidas a podobné. Manažer projektu byl terčem úspěšného hackerského útoku a přes jeho kompromitovaný účet na Discordu došlo ke krádežím NFT.
Metaverse se stává pomalu realitou, nicméně podobně jako kryptoměny, kterých často využívá, je prozatím poměrně divokým místem, kde se často najdou i různí podvodníci. Ty ale najdeme všude, v tomto není nijak výjimečný. Velkým tématem jsou v poslední době NFT a asi nejznámějším hráčem na tomto poli jsou "ospalé opice", Bored Ape Yacht Club (BAYC). Manažer projektu Boris Vagner se stal terčem hackerského útoku, kdy hackeři převzali jeho účet na Discordu (včetně účtu dalšího projektu Otherside) a zneužili ho k posílání phishingových odkazů.
 
Bored Ape Yacht Club
zdroj podkladového obrázku: screenshot z opensea.io
 
Na útok přišel uživatel NFTherder, který před ním varoval na Twitteru a už v té době byla ukradena NFT za skoro 150 ETH (přes 6 mil. Kč). Provedení bylo vcelku tradiční, opět se jednalo o "rozdávání cen" s časovým nátlakem pro provedení nákupu a závadným odkazem k provedení akce, která kryptoměnové prostředky převedla na účty útočníků. Kontrolu nad účtem se pak právoplatným majitelům povedlo rychle získat zpět, nicméně do té doby se škoda vyšplhala na 200 ETH (cca 8,4 mil. Kč).
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama