reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Doom Eternal si nyní zahrajeme i na ledničce od Samsungu

14.10.2020, Jan Vítek, aktualita
Doom Eternal si nyní zahrajeme i na ledničce od Samsungu
Ne, Samsung opravdu nezačal do svých ledniček cpát herní hardware, což by bylo z pohledu hlavního účelu těchto spotřebičů, čili chlazení a mražení potravin, poněkud kontraproduktivní. Ale přesto si na nich můžeme zahrát i Doom Eternal. 
Výrobci se snaží z ledniček už dlouho nabízet dodatečné funkce, jako je třeba hlídání čerstvosti uložených potravin. Ty obvykle vyžadují, aby tu byl integrovaný příslušný hardware společně s displejem a to platí i pro nový model Samsungu, který obsahuje skutečně velký displej. Už z jeho orientace je ale patrné, že pro hraní her primárně opravdu určen není. 
 
 
Jak se můžeme přesvědčit na Twitteru ve videu od Andyho Robinsona (či na Instagramu), v roce 2020 máme skutečně možnost postávat v kuchyni s herním ovladačem před ledničkou a hrát třeba Doom Eternal. A nejde samozřejmě o to, že by sama lednička měla potřebný výkon. Jedná se o herní streamovací službu xCloud od Microsoftu, takže výkon hardwaru ledničky je zde v podstatě irelevantní.
 
Robinson ale musel do programové výbavy své chytré ledničky od Samsungu propašovat příšlušnou androidí aplikaci Xbox Game Pass, aby ukázal, že je něco takového možné. Ostatně není důvod, proč by to dnes možné nebylo, když stačí, aby lednička využívala kompatibilní operační systém a hardware, který se alespoň vyrovná mobilním telefonům. 
 
Můžeme si tak třeba ukrátit dlouhou chvíli při pečení, zatímco ostatní členové domácnosti mezitím obsadili domácí herní stanici. Ostatně i s nevhodně orientovaným displejem je zobrazovací plocha větší než na telefonu a ještě si při hraní můžeme zdravě postát a zahopsat, aby se nekrátily žíly. Jen to chce ledničku v ceně cca nad 70 tisíc korun. 
 
Zdroj: Extremetech  


reklama