reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EA dostali políček od akcionářů, nevylepšil to ani nový titul na téma battle royale

7.2.2019, Jan Vítek, aktualita
EA dostali políček od akcionářů, nevylepšil to ani nový titul na téma battle royale
Společnost Electronic Arts přiznala, že hry Battlefield V se prodalo výrazně méně kusů, než očekávala. Podělila se také o své nové finanční výsledky, na něž zase zareagovali akcionáři nehledíc na nový a potenciálně velký zdroj příjmů. 
reklama
Včera jsme se podívali na to, že 7,3 milionů prodaných kusů hry Battlefield V firmě Electronic Arts nestačilo. Ta očekávala, že v prvních měsících prodá alespoň o milion kopií víc, přičemž tato skutečnost se vedle špatných výsledků mobilního sektoru promítla do prudkého poklesu hodnoty akcií EA. Ty z 92,5 USD náhle spadly o 12 dolarů, pokud započítáme následnou korekci, což je reakce na finanční výsledky za třetí kvartál fiskálního roku 2019. 
 
Pro srovnání, kolik zákazníků může kvalitní titul oslovit, pak za tři měsíce se hry Red Dead Redemption 2 prodalo 23 milionů kopií, a to je tato hra k dispozici pouze pro PS4 a Xbox One, ne pro PC.
 
 
Co se týče mobilní divize EA, ta dopadla velice špatně a zaznamenala meziroční pokles tržeb o 22 procent, což právě v kombinaci s prodeji hry Battlefield V přineslo prudký pokles hodnoty akcií. Společnost EA možná doufala, že to celé zachrání následné překvapivé ohlášení hry Apex Legends od Respawn, ale na to už trh nijak výrazně nereagoval.
 
Jde přitom o celkem nadějný titul sledující dnešní trend her na motivy Battle Royale, z nějž by se mohl stát nový významný zdroj příjmů. Možná že cítí, že už o další podobnou hru nebude velký zájem, i když první čísla tomu neodpovídají. I samotný Battlefield V bude mít svůj režim Battle Royale zvaný Firestorm, ale na ten se stále čeká. 
 
 
Titul Apex Legends krátce po vypuštění na trh zaujal přes milion hráčů, ostatně jde o hru, která má své kořeny v sérii Titanfall, můžeme si ji zahrát zdarma a má svůj komixový nádech jako mimořádně úspěšný Fortnite. Ostatně je zřejmé, že ten posloužil jako vzor spíše než placený PUBG nabízející reálné prostředí, zbraně a postavy. 
 
V Apex Legends už nenarazíme na robotické titány, ale až na 60 hráčů v jedné instanci v týmech po třech. Každá "legenda" čili herní avatar, má své slabiny, přednosti a speciální schopnosti a cílem je, aby se hráči v malých týmech s přihlédnutím k tomu doplňovali. 
 
Tato hra tak přitáhla v prvních hodinách velice slušnou pozornost hráčů a je jasné, že tomu značně pomohl fakt, že je zdarma. Ještě více je ale jasné to, že Respawn a EA se z ní budou snažit udělat dojnou krávu pomocí mikrotransakcí a z prezentace vyplynula ještě jedna věc, která byla pro mnohé velké zklamání. Titanfall 3 zatím není ani ve vývoji. 
 


reklama