Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EA zvažuje návrat Command & Conquer na PC, chystá remaster

15.10.2018, Jan Vítek, aktualita
EA zvažuje návrat Command & Conquer na PC, chystá remaster
Původní Command & Conquer z roku 1995 je mnohými považován za hru, která definovala a zpopularizovala žánr real-time strategií (RTS). O tom by se dalo přinejmenším sáhodlouze polemizovat, ovšem úspěch jí nelze odepřít. 
Command & Conquer samozřejmě nebyl první RTS definující svůj žánr. Pokud bychom měli vybrat titul, na který to nejvíce sedí, byla by to Dune II, na jejíchž mechanismech jsou postaveny pozdější RTS, a to třeba i česká Paranoia právě z roku 1995, kdy vyšel i první Command & Conquer, počátek dlouhé série započaté vývojáři z Westwood Studios. 
 
 
Westwood Studios už neexistují. Byli rozpuštěni a vypuštěni do týmu DICE, takže nyní licence na sérii Command & Conquer patří firmě EA. Však už od roku 2003 rozvíjelo tuto sérii studio EA Los Angeles. Právě EA už při zavření studií Westwood zrušilo dvě vyvíjené hry série Command & Conquer (Renegade 2 a Continuum) a později se chystali také General 2, jejichž vývoj vyšuměl do ztracena a později bylo zrušeno i jejich vývojářské studio Victory Games. To si tak moc pocitu vítězství neužilo. 
 
 
Nyní se ale producent EA Jim Vessella odhodlal zavítat na Reddit, aby se tamní komunity zeptal na jejich názor ohledně návratu série Command & Conquer na PC. On sám přitom pracoval na dílech Command & Conquer 3 nebo Red Alert 3 a také byl vedoucím producentem titulu Kane's Wrath. 
 
Je tak možné, že EA bude chtít navázat na tuto sérii, kterou zatím zakončil jako poslední titul Command & Conquer: Rivals, což je ovšem mobilní hra zasazená do daného univerza. Vypadá to také, že EA si už něco připravuji, aby tím oslavili 25 let od původní hry, takže se příznivci mohou těšit na rok 2020 a chystaný Command & Conquer Remaster. Vessella sondoval spíše to, zda budou hráči připraveni na další nášup C&C, který by přišel potom. To ale není omezeno jen na Reddit a EA se bude fanoušků dotazovat "různými způsoby" v příštích několika týdnech. 
 
A že jde o EA, řeč se stočila také na téma mikrotransakcí, na což Vessella pohotově odpověděl, že C&C Remaster žádné mít nebude. 
 
Zdroj: Hexus.net