reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Edge GX1, počítačová židle pro hráče

1.10.2018, Milan Šurkala, aktualita
Edge GX1, počítačová židle pro hráče
Ve Velké Británii se bude ručně vyrábět nová židle Edge GX1 pro počítačové hráče dovolující podstatně větší volnost pohybu pro různé typy her i sledování videa a jiné použití. Má zajistit ideální podporu zad, rukou i hlavy.
Herní židle jsou u hráčů dosti populární, nicméně ne vždy musí být ergonomicky na výši. Společnost Edge Products z Velké Británie proto vyvinula ve spolupráci s odborníky na ergonomii novou herní židli Edge GX1. Ta zajišťuje optimální podporu i svobodu pohybu při nejrůznějších typech použití, ať už jde o hry, při kterých má hráč tendenci být nakloněn spíše dopředu, tak i při běžném sezení nebo relaxační pozici s větším náklonem opěradla např. pro sledování filmů nebo videa obecně.
 
Edge GX1
 
Nastavit se tak dá nejen výška sedadla od 480 do 590 mm, ale také jeho sklon (v rozmezí 19°) a hloubka. Využívá se zde např. i paměťové pěny. Má také nastavitelnou bederní opěrku a opěrky pro ruce lze konfigurovat ve čtyřech "dimenzích" (nejen polohování do výšky a do stran, ale také je zde možnost změnit natočení a pohyb vpřed a vzad). Nastavitelná je pochopitelně i opěrka hlavy a celé opěradlo (rozmezí 20°). Vedle již zmíněné paměťové pěny byl využit také polyuretan, polyester a bavlna.
 
 
Židli lze mít ve čtyřech různých barvách (červená, zelená, modrá a černá) za základní cenu 809,99 britských liber. Volitelně lze mít opěrku hlavy (+89,99 liber), zvolit si barvu švů, základní černou nebo příplatkovou hliníkovou základnu (+41,99 liber), typ koleček (pro tvrdou podlahu +27,59 liber), velikost sedadla a případně lze dokoupit i podložku pod nohy (+41,99 liber). Cena židle tak může překonat dokonce i částku 1000 liber. Za vysokou cenou stojí mimo jiné i to, že je vyráběna ručně na objednávku.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama