reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Eizo FlexScan EV2457: pro komfortní práci na více monitorech

16.12.2018, Jáchym Šlik, aktualita
Eizo FlexScan EV2457: pro komfortní práci na více monitorech
Nový monitor Eizo FlexScan EV2457 je určen pro pohodlnou kancelářskou práci, proto je připraven ke snadnému spojení více monitorů zároveň pomocí několika kabelů. To i díky tenkým bočním rámečkům.
Japonská společnost Eizo připravila nový model FlexScan EV2457, který byl navržen pro použití v kanceláři. Kromě standardní černé bude dostupný i v méně obvyklé bílé variantě včetně korespondující barvy kabelů, takže svým elegantním designem může přispět k osvěžení ponurého interiéru pracovní místnosti. Monitor využívá 24,1" LCD displej s technologií IPS a rozlišením 1920 x 1200 pixelů. Výrobce slibuje široké pozorovací úhly až 178 stupňů horizontálně i vertikálně. Na první pohled si můžeme všimnout velmi úzkých rámečků, a to především bočních. Pro snadnější práci s více okny vedle sebe uživatel může připojit několik monitorů a díky tenkým okrajům jsou mezery mezi jednotlivými obrazovkami minimální, takže ušetří i místo na stole.
 
 
Pokud vás při pomyšlení na spojování monitorů děsí chumel kabelů, potěší vás FlexScan EV2457 podporou řetězového připojení (v angličtině tzv. daisy chain). Počítač i monitory jsou mezi sebou spojeny vždy pouze jedním kabelem s konektory DisplayPort, takže ani na noteboocích s omezenou konektivitou není nutné používat externí dokovací stanici nebo MST hub. Nastavení všech monitorů zároveň lze provádět prostřednictvím proprietárního softwaru Eizo Screen InStyle, který umožňuje upravit například jas nebo vytvořit klávesové zkratky pro rychlé přepínání mezi vstupními zdroji. Serverová verze Screen InStyle potom umožňuje IT administrátorovi, aby z jednoho místa nastavil všechny monitory ve firmě. Tímto způsobem se lze například ujistit, že všechny monitory mají vhodně nastavenou úsporu energie.
 
 
Do čtyř portů USB 3.1 Type-A je možné připojit klávesnici, myš a další periferie. To se hodí třeba v případě, že je počítač pod stolem špatně dostupný. Kromě toho je monitor vybaven ještě dvěma konektory DisplayPort, HDMI a DVI-D. Eizo také slibuje několik funkcí, které by měly snižovat únavu očí. Jedná se o minimalizované blikání monitoru, panel bez odlesků nebo filtr modrého světla,který by měl fungovat až z 80 %. Senzor okolního osvětlení Auto EcoView upravuje jas monitoru tak, aby nebyl příliš světlý ani tmavý. Pohodlí i při práci v úplné tmě umožňuje minimální nastavení jasu, kdy obrazovka vyzařuje méně než 1 % světla ve srovnání s maximem. Uživatel si také může upravit výšku monitoru, změnit horizontální i vertikální náklon nebo obrazovku otočit do režimu na výšku.
 
 

Dostupnost a cena

 
Eizo FlexScan EV2457 se zatím ještě nedostal na pulty obchodů a dosud nebyla zveřejněna ani cena. K zahájení prodeje by ovšem mělo dojít ještě letos a konkrétní cenu se dozvíme od tuzemského zastoupení výrobce.
 


reklama