reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EIZO uvádí pracovní ColorEdge CS2740 s možností HW kalibrace

13.3.2020, Jan Vítek, aktualita
EIZO uvádí pracovní ColorEdge CS2740 s možností HW kalibrace
Společnost EIZO zařazuje do své nabídky model ColorEdge CS2740 v podobě monitoru s možností hardwarové kalibrace a s rozlišením 4K/Ultra HD. Jde tak především o pracovní nástroj, který bude schopen i napájet notebook. 
EIZO ColorEdge CS2740 je vybaven 27" displejem s rozlišením 3840 x 2160, který je možné s využitím hardwarové sondy nechat zkalibrovat, což zabere devadesát sekund. Poté bude zobrazení odpovídat tomu, co bylo původně nastaveno v továrně výrobce. 
 
 
EIZO CS2740 ovšem nepatří mezi ty nejlepší modely, na což ostatně ukazuje třeba statický kontrast 1000:1, jas 350 cd/m2 nebo 99% pokrytí barevného prostoru Adobe RGB. I tak je to ale slušný standard s 10bitovým displejem a 16-bit look-up-table (LUT). 
 
Vybaven je také čtyřportovým USB hubem, který bude napojen na USB typu C určené k připojení počítače. Toto rozhraní totiž zajistí i napájení tohoto počítače, a to až 60 W, což postačí pro řadu notebooků. Čili k monitoru můžeme mít neustále připojenou myš s klávesnicí a pak už bude stačit jen vybalit samotný notebook, napojit jej na jeden kabel a hned máme desktopovou pracovní stanici. Krom toho ale EIZO ColorEdge CS2740 má také běžné porty HDMI a DisplayPort.
 
 
Hardwarovou kalibraci budeme obsluhovat pomocí softwaru EIZO ColorNavigator 7, který je určen pro kalibrační sondu EIZO EX4. Vedle ní si můžeme ještě pořídit také štít CH2700, který se k rámu monitoru bude přichytávat jednoduše pomocí magnetů. Více se dozvíte na stránkách výrobce.


reklama