reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EKWB a InWin připravily 909EK: luxusní skříň za odpovídající peníze

7.2.2020, Jan Vítek, aktualita
EKWB a InWin připravily 909EK: luxusní skříň za odpovídající peníze
Na patnáct set eur přijde zájemce nová počítačová skříň EK-Quantum InWin 909EK, které bude vyrobeno pouze dvě stě kusů. Určena je jako základ pro velice výkonný počítač s více grafikami. 
Na skříni 909EK tak spojily své síly společnosti EK Water Blocks a InWin, takže je zřejmé, že se v jejím případě počítá s vodním chlazením a ten, kdo ho nevyužije, bude v podstatě vyhazovat peníze oknem. A takový zákazník rozhodně nemůže mít hluboko do kapsy, pokud je ochoten utratit za počítačovou skříň stejnou sumu, jaká by nám stačila na celý velice slušný desktopový počítač. 
 
 
Design skříně EK-Quantum InWin 909EK můžeme označit za velice střízlivý, takže ta jistě neudělá ostudu. Ostatně jde o modifikovanou verzi skříně InWin 909, ovšem značně modifikovanou, jak se můžeme přesvědčit. Aby se do ní vešla příslušná rozšíření, byla tato skříň zvětšena na šířku a celkově může podporovat základní desku E-ATX, až 365 mm dlouhé karty a 250 mm hluboký napájecí zdroj. 
 
 
Jde tu především o to, že klasický kovový tray pro základní desku tu byl nahrazen akrylovou deskou rozvádějící chladicí médium, díky čemuž můžeme vytvořit celkově čistší design s kratšími trubičkami, jak ostatně názorně ukazuje druhá fotografie. 
 
 
Tento speciální tray, na němž bude držet základní deska, také poslouží coby rezervoár vyrovnávající ztráty chladicího média. Využívat bude standardní G1/4" fitinky na vhodných místech, díky čemuž je možné využít i trubičky z tvrdého materiálu a ne ohebné. Pak celá sestava i jinak vypadá a působí lepším dojmem. 
 
 
Do skříně InWin 909EK můžeme dále nacpat dva tlusté 480mm radiátory a také tu máme dvě vyhrazená místa pro pumpy EK-D5. Díky tomu všemu nebude problém s chlazením i čtyř grafických karet.  
 
 
 
Skříň je vyrobena především z tlustých hliníkových plechů a určena je k provozu bez pravé bočnice, na což ostatně ukazuje i velice netradiční umístění vypínače, kontrolek, dvou USB A, jednoho USB C a dvou audio konektorů. 
 
EK-Quantum InWin 909EK už je nyní k dispozici pro předobjednání za zmíněnou cenu 1500 eur. Reálná dostupnost je plánována na letošního 19. března. 
 
Zdroj: EKWB


reklama