reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk a Tim Cook si vyjasnili nedorozumění ohledně Twitteru

5.12.2022, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk a Tim Cook si vyjasnili nedorozumění ohledně Twitteru
Před několika dny se Elon Musk nechal slyšet, že pokud mu dvě největší platformy s telefony od Googlu a Applu zablokují aplikaci Twitter, vytvoří vlastní telefon. Tim Cook to nenechal bez odezvy a Muska pozval do Cupertina, kde si vše vyjasnili.
Situace kolem Twitteru je hodně "veselá" a nemalé pozdvižení vyvolal výrok Elona Muska, že v případě zablokování Twitteru platformami od Googlu a Applu vytvoří svůj vlastní telefon. V anketě se více než 60 % z vás vyjádřilo, že věří, že by tak Elon Musk byl schopen učinit, pokud by taková situace nastala. Musk začal tvrdit, že Apple vyhrožuje zablokováním Twitteru ve svém obchodu s aplikacemi (nikde však neřekl, kde na takovou informaci vlastně přišel) a moc se mu nelíbilo ani to, že Apple byl jednou z mnoha společností, které na Twitteru pod Muskovým vedením přestaly inzerovat. Kritizoval rovněž vysoké provize, které si Apple bere z prodeje na svých platformách (což negativně ovlivní příjmy z předplatného Twitter Blue).
 
Elon Musk
autor: Daniel Oberhaus, CC BY-SA 2.0, přes Flickr (přidána loga)
 
Tim Cook proto Muska pozval do Cupertina, kde si o celé záležitosti popovídali. Musk pak na základě výsledku rozhovoru v tweetu poslal video s jezírkem z prostředí kampusu Applu a řekl, že si s Cookem dobře popovídal a celé nedorozumění ohledně stažení Twitteru z obchodu s aplikacemi bylo vyjasněno. Podle jeho slov Apple nikdy nechtěl učinit něco takového, a prozatím je tak válečná sekera zakopána. Otázkou je, na jak dlouho.
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama