reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk dokončil první tunel pod Los Angeles

12.5.2018, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk dokončil první tunel pod Los Angeles
Muskova The Boring Company posledních pár měsíců hloubila tunely pod Los Angeles, které se mají stát základem nového dopravního systému. První tunel je hotov a už brzy se jím budou moct svézt první zájemci.
Elon Musk má spuštěných několik velmi významných projektů najednou, ať už jde o Teslu a elektromobilitu i solární energii nebo o SpaceX a průzkum vesmíru. Jednou z jeho dalších společností je The Boring Company, která chce změnit svět dopravy ve velkých městech soustavou tunelů, které budou převážet nejen lidi, ale i auta. Jeden z prvních tunelů byl právě dokončen v části Hawthorne v Los Angeles. Nyní už se jen čeká na finální schválení tunelu a může se jezdit.
 
 
První veřejné jízdy by tak mohly být zahájeny už za několik měsíců. Demonstrační jízdy budou zdarma, v ostrém provozu by pak lístek měl být levnější než nynější jízdenka na autobus. Systém bude dávat prioritu cyklistům a pěším, pro které by mělo být zřízeno až 1000 malých stanic. V síti tak nebudou velké stanice daleko od sebe jako je to v případě metra, ale spíše výtahy hustě rozesety po městě s krátkou docházkovou vzdáleností. Elon Musk zveřejnil i video z jedné z jízd na Instagramu.
 
Lidé v diskuzích k tunelu byli nicméně více zvědaví na Teslu Model 3, kde Musk hovořil o spuštění objednávek na dvoumotorovou verzi s pohonem na všechna čtyři kola už koncem příštího týdne a spuštění výroby těchto verzí v červenci. Vzduchové odpružení by se mohlo objevit v příštím roce.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama