Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk u soudu, začíná proces ohledně nařčení z pedofilie na Twitteru

3.12.2019, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk u soudu, začíná proces ohledně nařčení z pedofilie na Twitteru
Další tweet, který se Elonu Muskovi asi nemálo vymstí, je ten, který adresoval britskému záchranáři Vernu Unsworthovi. Ten se mu navážel do jeho ponorky, načež ho Musk označil za pedofila. To Unsworth nyní napadá u soudu.
Elon Musk a jeho tweetování, to je hotová tragikomedie. Jedním z dalších tweetů, kvůli kterým míří před soud, je ten adresovaný britskému záchranáři Vernu Unsworthovi, kde ho nařkl z pedofilie. Vše začalo tak, že tým mladých fotbalistů uvízl v thajské jeskyni, kam se Musk rozhodl 8. července 2018 poslat záchranářskou ponorku. Vern Unsworth byl jedním ze záchranářů a v rozhovoru pro CNN 13. července na dotaz ohledně Muskovy ponorky řekl, že je to jen PR a Musk si může svou ponorku strčit akorát tam, kde ho to bude bolet. 15. července ho Musk na Twitteru oslovil označením "pedo guy". A vše pomalu začalo.
 
Elon Musk
Takhle se dnes Musk asi usmívat nebude
 
V následném rozhovoru pro Buzzfeed Musk reportérovi dokonce odvětil, že nemá bránit ty, kteří znásilňují děti. Přesto se Musk Unsworthovi později omluvil a řekl, že výpady Unswortha vůči němu mu nedávají právo reagovat podobným způsobem. Muskovi právníci se nyní snaží celou záležitost zlehčit a dokázat, že Musk ve skutečnosti nechtěl Unswortha nařknout z pedofilie. Sám Musk totiž později řekl, že "pedo guy" je obvyklá nadávka v Jiždní Africe, ze které pochází a kde vyrůstal, přičemž jde o hanlivé označení pro hrůzu nahánějícího staříka a nejde o přímé nařčení z pedofilie. Tomu ale odporuje výše zmíněná komunikace s redaktorem z Buzzfeedu. Nyní tedy bude muset dokázat, že to opravdu nemyslel jako nařčení z výše zmíněného nebo dokázat, že je to pravda a označení bylo to oprávněné.
 
Soud začíná dnes v 18:30 v Los Angles a předpokládá se, že bude trvat celkem 5 dní. Přítomen bude jak Elon Musk, tak i Vern Unsworth.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.