reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk ukázal, jak bude fungovat autovýtah do tunelů

28.7.2017, Kateřina Hoferková, aktualita
Elon Musk ukázal, jak bude fungovat autovýtah do tunelů
Americký vizionář Elon Musk stojí za společnostmi, jako je Tesla či SpaceX. V poslední době je ale také hodně slyšet o nové The Boring Company, která se zaměřuje na stavbu tunelů. Nedávno Musk zveřejnil video výtahu k tunelům.
Elon Musk se se svou společností, která má budovat tunely, nevzdává. I když s prosazováním svých tunelů začal na Twitteru a vše zprvu vypadalo trochu jako vtip, posléze založil společnost nazvanou The Boring Company, která se na tunely zaměřuje. V budoucnu chce totiž Elon Musk postavit síť tunelů, které by měly vyřešit špatnou situaci s dopravou například ve velkých městech. Zdá se, že Muskův projekt se setkává i s pozitivním ohlasem, budování tunelů je nakloněn i starosta Los Angeles.

Jak Elon Musk se svou novou společností postupuje vpřed, nezapomíná ukazovat veřejnosti své pokroky. Na internetu se tak objevily fotografie stroje na hloubení tunelů či návrhy, jak má celý systém v budoucnosti vypadat. Nyní Elon Musk ukazuje, jak se testuje speciální "autovýtah", který bude vozit automobily pod zem do tunelů. 
 

Testing The Boring Company car elevator

Příspěvek sdílený Elon Musk (@elonmusk),


Zařízení na zdvihání a snášení vozidel si prochází svou testovací fází. Na videu, které Elon Musk zveřejnil na svém instagramovém účtu, jde vidět, jak elektromobil Tesla sestupuje pomocí plošiny do tunelu. I podrobnosti ohledně přepravy do tunelů má Elon Musk dobře promyšlené.

Před nedávnou dobou začala společnost The Boring Company hloubit svůj první tunel v areálu SpaceX. Ten propojil prostory SpaceX s parkovištěm. To je ale jen jeden z prvních kroků. Muskův plán je vybudovat celou síť podzemních tunelů, která bude přepravovat auta, chodce a cyklisty. Tím by se zásadně měla zlepšit situace s dopravou a měly by se snížit dopravní zácpy, takže trasa, která by na povrchu ve městě trvala třeba půl hodiny, by se mohla smrsknout do pěti minut.

Momentálně projekt omezuje hlavně nedostatek potřebných povolení ke kopání někde jinde, než na soukromém pozemku SpaceX. Nedávno Elon Musk na Twitteru oznámil, že ke spojení New Yorku, Filadelfie, Baltimore a Washingtonu DC dostal od vlády ústní souhlas. Později se ukázalo, že nebyl v kontaktu přímo se samotnými městy a musel vyloučit možnost, že k realizaci této trasy v nejbližší době dojde. S tunelem pod Los Angeles to ale vypadá dobře, protože před měsícem začala Muskova společnost už kopat, není však známo, na čem přesně je s příslušnými úřady dohodnuta.

Zdroje: engadget.cominstagram.com
reklama