reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Epic Games poskytnou vskutku epický balík peněz pro eSports

23.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Epic Games poskytnou vskutku epický balík peněz pro eSports
Společnost Epic Games se rozhodla, že do balíku cen pro různé události ze soudku eSports vloží obrovskou sumu. Jde konkrétně o plných sto milionů dolarů, které si rozdělí profesionální hráči a týmy, a to ve Fortnite. 
Epic Games tak do eSports turnajů vloží velice slušnou sumu, přičemž přitom prosazuje především vlastní hit Fortnite. Cíl je jednoduchý, a sice podpořit profesionální hráče a celý jejich svět, přičemž sto milionů dolarů představuje opravdu velkou podporu. 
 
 
Titul Fortnite začal jako akční hra s placeným přístupem a poprvé byla ohlášena již v roce 2011. Na svět se dostala teprve na E3 v minulém roce, přičemž letos se očekává, že bude vypuštěna do světa už jako free-to-play titul. Vývojáři slíbili hru, v níž si budeme moci stavět celé vlastní pevnosti, tvořit exotické zbraně a starat se o svou skvadru hrdinů. V posledních měsících si Fortnite vydobyl velký zájem hráčů, jenomže ten se v podstatě smrsknul na režim představený v loňském září, který dostal název Fortnite Battle Royale. Jde tak o další adaptaci na PUBG, z jehož úspěchu dnes Fortnite těží společně s jinými tituly. 
 
Fortnite Battle Royale je přitom samostatná verze založená na základech původního titulu, s nímž jinak v podstatě nemá moc společného. Epic Games chtějí svých sto milionů dolarů věnovat pochopitelně především na podporu své hry a jde o peníze, které budou vydány v průběhu tohoto a příštího roku. Firma přitom uvádí, že se sama chce "více zapojit a zaměřit na radost ze hry a jejího sledování", ať to znamená cokoliv. 
 
Epic si tím také notně podpoří svůj Fortnite Battle Royale v Číně, kam přijde v příštích měsících a kde je aktuálně více než kde jinde populární právě PUBG, takže to bude zapotřebí. Mluví se o tom, že nové eSports soutěže nebudou probíhat klasickým způsobem zápas po zápase. Tvořit se budou žebříčky, v nichž vyhraje ten, kdo během padesáti kol nasbírá celkově nejvyšší skóre. Ostatně by nedávalo smysl, aby v takové hře vyhrával ten, komu se zrovna povede jedno kolo, zvláště když v ní velkou roli hraje náhoda. 
 
Epic Games tímto také vyzývají další společnosti k navýšení objemu peněz plynoucích do eSports. Například konkurenční titul Overwatch byl společností Blizzard podpořen "pouze" 3,5 miliony dolarů. Ovšem Fortnite také Epicům velice slušně vydělává, jak ukazují informace serveru Superdata, a to v poslední době více než PUBG. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama