reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EVGA uvádí výkonné zdroje SuperNOVA G5, nástupce za G3

29.8.2019, Jan Vítek, aktualita
EVGA uvádí výkonné zdroje SuperNOVA G5, nástupce za G3
Řadu SuperNOVA G3 z roku 2016 mají nahradit nové zdroje SuperNOVA G5 od společnosti EVGA, které se řadí spíše mezi ty výkonnější modely se slušnou účinností. Máme tu celkem čtyři modely na výběr.
SuperNOVA G5 Series tak na trhu nahradí starší sérii starou pár let a v porovnání s ní mají být nové zdroje menší, efektivnější, výkonnější i spolehlivější. Veškeré zdroje nové série mají certifikaci 80 Plus Gold, využívají DC-DC měnič, aktivní PFC a také "japonské kondenzátory nejvyšší možné kvality". 
 
 
K dispozici budou zdroje s výkonem 650, 750, 850 a 1000 W s celkovým modulárním designem, což se dalo vzhledem k předchůdcům očekávat. Veškeré kabely vedoucí k těmto zdrojům jsou tak odpojitelné, což může značně usnadnit stavbu počítačové sestavy nebo provádění změn v ní. A samozřejmě, díky možnosti zapojit jen ty kabely, které opravdu potřebujeme, nemusíme tolik řešit, kam je všechny dáme. 
 
 
Druhý uvedený obrázek nám ukazuje, jakou křivku účinnosti můžeme od těchto zdrojů očekávat. Pro nás pochopitelně platí bílé křivky odpovídající vstupnímu napětí 230 V a v takovém případě je účinnost jako obvykle vyšší. Stejně tak je běžné, že nejúčinnější jsou dané zdroje zhruba při poloviční zátěži, kdy dosahují, nebo i přesahují 92 %. Specifikace 80 Plus Gold jsou tak zde splněny i s rezervou. 
 
 
Na dalším obrázku nalezneme informace o kabelech a konektorech, jež tyto zdroje nabízejí. Co se týče jejich chlazení, to zajistí 135mm ventilátory s fluidními dynamickými ložisky. Ventilátory jsou tak větší než u série G3 a využívají také jisté režimy EVGA ECO Mode. 
 
EVGA na tyto novinky poskytuje desetiletou záruku a stanovuje ceny na 75, 80, 90 a 115 USD, ovšem počítaje slevu. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama