reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Evolveo WM430: levná bezdrátová myš s herním designem

17.12.2018, Jáchym Šlik, aktualita
Evolveo WM430: levná bezdrátová myš s herním designem
Na český trh vstoupila levná myš od značky Evolveo, která se k počítači připojuje přes 2,4GHz technologii a využívá dobíjecí akumulátor. Ačkoliv se vyznačuje herním designem s barevným podsvícením, vhodnější bude spíše pro běžnou práci.
Česká společnost Evolveo doplnila svou nabídku počítačových myší o novinku WM430. Svým designem se snaží napodobit herní modely, ale s klidným svědomím bychom tohoto „hlodavce“ doporučili spíše pro běžnou práci na počítači, i když pro některé oddychové hry by nenáročným hráčům mohla stačit. Symetrický tvar naznačuje, že je myš určena pro praváky i leváky. Asi vůbec nejvíce ovšem zaujme vícebarevné podsvícení, které je vyřešeno motivy mnohoúhelníků po celém těle myši. Výrobce ovšem neuvádí, zda lze podsvícení vypnout či změnit jeho nastavení. K dispozici je kromě rolovacího kolečka celkem šest tlačítek, jejichž funkci lze programovat pro jednotlivé aplikace.
 
 
Od herních kolegů si novinka vypůjčila i přepínač pro rychlou změnu rozlišení optického snímače, a to v krocích 800, 1 000 a 1 600 DPI. Evolveo WM430 využívá bezdrátové spojení na 2,4 GHz, takže spolu s myší dostanete i malý přijímač s dosahem až 10 metrů a automatickým spárováním, který se zapojuje do USB portu počítače. A právě kvůli bezdrátovému spojení  se příslušenství nehodí pro hraní stříleček nebo jiných her, kde jsou potřebné rychlé reakce. Ne snad, že by bezdrátové herní myši neexistovaly, ale konkurenceschopné kousky nalezneme ve zcela jiných cenových hladinách. Kromě absence kabelů také není nutné řešit výměnu baterií, neboť myš využívá zabudovaný akumulátor s dobíjením přes konektor microUSB.
 
 

Dostupnost a cena

 
 
Evolveo WM430 pomalu vstupuje do českých obchodů, a to za doporučenou cenu 349 Kč včetně DPH.
 
Zdroj: Tisková zpráva


reklama