reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

External Funds Used ukáže celkovou útratu na Steamu

20.6.2018, Jan Vítek, aktualita
External Funds Used ukáže celkovou útratu na Steamu
Pokud by vás zajímalo, kolik peněz už jste utratili na Steamu za hry či jiné zboží, dosud jste pomocí svého klienta neměli možnost, jak to rychle a přesně zjistit. Valve nám ale tuto možnost brzy dá a půjde o nástroj External Funds Used. 
Valve by ostatně tuto funkci mohl prostě přidat do peněženky na Steamu, kde máme možnost prohlédnout si Historii nákupů, která nám mohla dát nejlepší přehled o tom, kolik peněz jsme už nacpali do chřtánu této herní mašinerii. Pak si stačilo zkopírovat výpis, vložit jej do tabulkového procesoru a ten nám mohl všechny utracené částky zakrátko sečíst. Nyní je tu ale i jednodušší cesta. 
 
 
External Funds Used najdeme zatím jen na webu a ne v nainstalovaném klientu Steam a jde prostě jen o výpis celkové částky, kterou jsme zaplatili za veškeré nakoupené zboží, a to včetně peněz zaslaných do peněženky Steamu, které dosud utraceny nebyly. Touto funkcí ostatně Valve určuje, zda zařadí daný účet mezi tzv. Limited User Account. V rámci těchto účtů není povoleno využívat jisté služby Steamu, a to především ty sociální, čímž náš Valve chrání před spammery, phishingem a prostě nejapnými aktivitami lidí zakládajících si jeden účet za druhým. Takový omezený účet je ten, jehož majitel dosud neutratil alespoň 5 dolarů, nebo si je nezaslal do peněženky Steamu. 
 
Není divu, že třeba na Redditu už se lidé předhánějí v tom, kolik už na Steamu stačili utratit a někdy jde skutečně o zajímavé částky v tisícovkách dolarů a pokud člověk s přezdívkou TheKarmaKillers nepřehání, jeho útrata činí bezmála třicet tisíc dolarů za 1.717 her 1.913 jednotlivých DLC. Asi opravdový nadšenec. 
 
Zdroj: Steam


reklama