reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Facebook brzy vypustí satelity pro globální internet

23.7.2018, Milan Šurkala, aktualita
Facebook brzy vypustí satelity pro globální internet
Především chudé země mají velký problém s pokrytím internetem i jeho cenou. Facebook se to už dlouho snaží vyřešit a nyní to vypadá, že použije satelity systému Athena na nízké orbitě. Ty by se mohly objevit už velmi brzy.
Společnost Facebook se už nějakou dobu snaží přijít se systémem globálního internetu zejména pro chudé země (obecně tam, kde je nulový nebo jen velmi špatný signál). V minulosti to vypadalo na šíření signálu pomocí speciálních dronů, nyní to vypadá na klasické satelity na nízké orbitě. Mělo by se tak stát na základě informací serveru Wired, který získal informace od FCC (Federal Communications Commission) na základě e-mailů odkazujících se na právo na svobodný přístup k informacím i díky komunikaci se samotným Facebookem.
 
Facebook logo
 
Podle těchto informací by se nový systém měl jmenovat Athena a nemělo by jít o hudbu vzdálené budoucnosti, neboť se hovoří už o začátku roku 2019. Facebook se zatím projektem příliš nechlubí, žádosti na FCC byly podány pod jménem PointView Tech LLC. Připomeňme, že o podobný projekt se snaží i SpaceX pod jménem Starlink. Předpokládá se, že internetové připojení Facebooku bude zdarma a platit se bude zobrazovanou reklamou v aplikacích tohoto gigantu.
 
Zdroj: wired.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama