reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Facebook vyvíjí aplikaci Dating pro seznamování

2.5.2018, Milan Šurkala, aktualita
Facebook vyvíjí aplikaci Dating pro seznamování
Sociální síť Facebook chystá novou služb Dating. Bude jí seznamka, která má pomoci lidem navazovat nové vztahy. V zájmu o soukromí ale bude oddělena od klasického facebookového profilu, i když bude na založena na jeho infrastruktuře.
Jednou z novinek, kterou Mark Zuckerberg prezentoval na konferenci F8, je vývoj aplikace Dating pro seznamování přes Facebook. I když bude používat infrastrukturu Facebooku, propojení klasického facebookového profilu a toho seznamovacího bude ve velké míře eliminováno. Nová aplikace tak bude zveřejňovat pouze křestní jméno, bude mít svou vlastní schránku na zprávy (má tedy být mimo klasického Messengeru) a již potvrzení přátelé se nebudou zobrazovat v návrzích na seznámení. Ti také nebudou jakkoli informováni o tom, že máte seznamovací profil.
 
Facebook logo
 
Pro větší bezpečnost a soukromí dovolí aplikace zasílání textových zpráv, ale už neumožní zasílání fotografií a odkazů, což má platit pro první chatování. Návrhy budou založeny na osobních nastaveních, společných zájmech i společných přátelích. Také se využije integrace s Událostmi, kdy lze odemknout profil a zjistit, kdo další jde na událost, která vás zajímá. Nová aplikace půjde do testovacího provozu v tomto roce a podle Facebooku nebude šmírovat konverzaci pro cílení reklam tak, jak to dělá v Messengeru.
 
Oznámení nadělalo hodně vrásky konkurenčním službám jako je např. velmi známý Tinder. Ten přímo využívá facebookové profily, což po nedávném skandálu Facebooku ohrožuje jeho možnost práce s daty a oznámení aplikace Dating je další ránou do zad. Společnost Match Group, která provozuje Tinder nebo např. Match.com, tak utrpěla strmý pád hodnoty svých akcií. Ta během včerejška spadla o více než 22 %.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama