reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Facebook Watch, alternativa YouTube, bude celosvětově dostupný

1.9.2018, Milan Šurkala, aktualita
Facebook Watch, alternativa YouTube, bude celosvětově dostupný
Před rokem se rozjel Facebook Watch v USA, kde měl být alternativou k populárnímu YouTube. Později přidal monetizaci videí a nyní se dostává do dalších zemí. Watch bude k dispozici celosvětově.
Loni Facebook v USA rozjel novou službu Facebook Watch, která je alternativou ke známému YouTube. Uživatelé sem mohou nahrávat vlastní videa a další uživatelé se na ně pak mohou dívat. V únoru 2018 byly přidány i možnosti monetizace obsahu. Stejně jako na YouTube, tak i na Watch tak nyní mohou "youtubeři" vydělávat za shlédnutí reklam přilepených k jejich videům. Nyní každý měsíc využije Facebook Watch přes 50 milionů lidí, kteří se podívají alespoň na jednu minutu videa. Doba sledování se od počátku roku 2018 zvýšila 14násobně.
 
Facebook Watch
 
Nyní se Facebook Watch rozšiřuje do všech ostatních zemí. Bude nabízet systém vyhledávání videosekvencí, možnost sledovat oblíbené tvůrce, samozřejmostí bude také schopnost si uložit videa k pozdějšímu shlédnutí a přibudou také funkce pro zapojení obecenstva do tvorby videa.
 
Facebook dále rozšiřuje svůj program Ad Breaks aneb již zmíněnou monetizaci videosekvencí. Ta je ale dostupná jen v několika málo zemích. K USA se nyní přidává Velká Británie, Irsko, Austrálie a Nový Zéland, brzy ale přibudou další. Facebook má nicméně striktní podmínky pro zapojení do programu, takže kanál musí mít nejméně 10 tisíc sledujících (YouTubu stačí tisícovka) a během posledních 60 dní je potřeba mít alespoň 30 tisíc více než jednominutových shlédnutí u videí delších než 3 minuty.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama