reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

FSP: FlexGURU: malé modulární zdroje pro úsporné sestavy

22.8.2019, Jan Vítek, aktualita
FSP: FlexGURU: malé modulární zdroje pro úsporné sestavy
Malých zdrojů s přiměřeným výkonem není na trhu zrovna mnoho, a tak potěší, že tu máme na výběr další. Jde o FlexGURU od FSP, které jsou modulární a nabízí výkon 250 a 300 W vhodný pro menší či úspornější sestavy. 
FSP FlexGURU se tak budou hodit pro HTPC, čili domácí multimediální PC, průmyslová PC, Edge Computing nebo NAS servery. K dispozici jsou nově 250W a 300W model s rozměry 150 x 40,5 x 81,5 mm, takže jsou dle zprávy ještě o 20 procent prostorově méně náročné než jiné zdroje formátu Flex ATX. Těžko ale pro ně najdeme standardizovanou skříň (i když jde stále o standardizovaný formát Flex), přičemž u nás je to možná jen značka Akyga. A je také otázka, jak dobře budou samy FlexGURU pro běžného zákazníka k sehnání. 
 
 
Pro snadnou údržbu a instalaci se zde může hodit modulární kabelový design, takže tu máme pouze konektory a žádný napevno připájený kabel. Firemním zákazníkům se také může hodit velice snadná výměna samotného zdroje, který jen odpojí od kabelů, k nimž pak napojí nový kus. 
 
Společnost FSP také k FlexGURU nabízí univerzální rámeček, který umožní zvolit orientaci zdroje dle potřeby a výrobce také tvrdí, že tyto modely budou kompatibilní s 99 procenty Flex-ATX skříní, které jsou na trhu. To jedno zbývající procento je asi pro všechny případy, kdyby se přece jen nějaká objevila. 
 
Oba zdroje odpovídají standardu Flex ATX v1.22, výkonnější 300W nabízí v typické zátěži efektivitu přes 90 procent a slabší 250W pak přes 85 procent. Ventilátory pro jejich chlazení (velikost 40 mm) mají kuličková ložiska a jsou řízeny dle teploty a dále tu máme jedinou +12V větev, japonské hlavní kondenzátory a samozřejmě i různé ochrany proti přepětí, nadproudu, zkratu, atd. 
 
Zdroj: FSP


reklama