reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Game Boosting směřuje v Jižní Koreji k zákazu

6.12.2018, Jan Vítek, aktualita
Game Boosting směřuje v Jižní Koreji k zákazu
Situace v herním světě se nedostala pouze do bodu, kdy někteří jsou ochotni si najmout lidi, kteří jim pomohou, nebo rovnou zajistí vyšší postavení v multiplayerových hrách. Nyní se dokonce v Jižní Koreji uvažuje i o tom, že to bude postaveno mimo zákon.
Multiplayerové hry jako World of Tanks, PUBG nebo Fortnite s sebou přinesly fenomén, který mnozí lidé včetně mé maličkosti asi jen tak nepochopí. Jde o to, co se skrývá za termínem Game Boosting. To znamená, že si někdo zaplatí společnost zkušenějších hráčů, díky jejich týmové snaze pak v dané hře postupuje daleko rychleji než se skupinou na stejné úrovni. Popřípadě může svůj účet rovnou půjčit někomu zkušenějšímu, aby za něj hrál a postavu dokázal vytáhnout na vyšší úroveň ješt rychleji. 
 
 
Dá se pochopit, že takové praktiky půjdou proti srsti poctivým hráčům, ale dalo by se předpokládat, že ti rozumní by nad tím mávli rukou, začali hrát něco jiného, nebo nanejvýš po autorech žádali nějaký systém, kterým by se to dařilo omezit, i když opravdu těžko říci jak. Stejně tak lze těžko pochopit, jak vůbec může někomu pomoci to, že si zaplatí vyšší úroveň, když je pak ve hře stavěn proti hráčům, kteří jsou mnohem zkušenější. Nejspíše to zahrnuje sociální sítě a tahání si trička.
 
No a pak tu máme Jihokorejce, kteří mají evidentně zcela jiné starosti než Severokorejci. Zvláště mladší generace berou počítačové hry opravdu velice vážně, a to až tak, že Game Boosting směřuje k zákazu na legislativní úrovni, přičemž důsledky takového jednání mohou zahrnovat až dva roky ve vězení a pokutu 20 milionů wonů (cca 400.000 Kč).
 
Navíc nejde o nic, co by se objevilo nyní jako nápad ze školních lavic propagovaný na sociálních sítích. Jde o pozměňovací návrh pro zákon týkající se právě her a s nimi spojeného byznysu, který byl poprvé představen letos v létě a už prošel příslušnou komisí (National Assembly Legislation Review Committee), takže je o krok blíže k tomu, aby vstoupil v platnost. 
 


reklama