reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gamer Meld: GTX 1180 na konci srpna, další v září i říjnu

23.7.2018, Jan Vítek, aktualita
Gamer Meld: GTX 1180 na konci srpna, další v září i říjnu
Kanál Gamer Meld na YouTube ukázal údajné e-maily, které pochází od jistého AIB partnera NVIDIE. Ty obsahují informace o vypuštění grafických karet GeForce generace 1100 na trh. Co tedy říkají?
Informace zveřejněné ve videu od Gamer Meld vypadají celkem důvěryhodně, a to i z toho pohledu, že udávaná data s uvedením nových GeForce na trh víceméně odpovídají tomu, co se dalo očekávat. Dle nich bychom se měli prvního zástupce dočkat na samotném konci letních prázdnin, a to 30. srpna. 
 
 
V prvé řadě se ale ve zprávě píše, že daný AIB partner má příliš velké skladové zásoby GPU GeForce GTX 1000, a přitom jsou uprostřed přechodu na výrobu nových karet GTX 1100. Právě kvůli tomu se měla NVIDIA rozhodnout, že vypuštění nových karet na trh pozdrží. 
 
Z toho důvodu se mělo opět najet na výrobu starších karet, aby se spotřebovaly dosud nevyužité čipy a nedokončené karty. Dle těchto informací bychom tedy opravdu mohli očekávat, že nedlouho před začátkem prodeje nových karet budou ty staré zlevněny. U nás však nic takového zatím nenastalo a ve zprávě se ostatně píše, že ceny karet půjdou dolů jen mírně. 
 
A pak už tu máme ve třetím bodě informace o tom, že GeForce GTX 1180 bude vypuštěna na trh 30. srpna, pak to bude o měsíc později GTX 1170 a jistá GTX 1180+ a pak přijde nástupce mainstreamové GTX 1060, a to opět o měsíc později. Jde stále o předpoklady. 
 
 
Další informace ve zprávě jsou začerněné, takže se už nic víc nedozvíme. Můžeme se ptát, co přesně má být ona GTX 1180+, však pro nástupce GTX 1080 Ti je ještě brzo, i když na druhou stranu, NVIDIA už delší dobu vyrábí výrazně výkonnější čipy (generace Volta), tak proč by ji nemohla vypustit na trh dříve? 


reklama