reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gearbox obhajuje obchod Epic, pro Borderlands 3 je prý ten nejlepší

17.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Gearbox obhajuje obchod Epic, pro Borderlands 3 je prý ten nejlepší
Obchodu Epic je vyčítáno, že nenabízí v podstatě nic jiného než prodej her. Není tu možnost hrát offline, žádné diskuse, hodnocení zákazníků, cloudové ukládání pozic, prostě nic. I tak to má být dle Gearbox ta nejlepší platforma pro Borderlands 3. Proč? 
Borderlands 3 je další exkluzivita pro Epic Games Store a Gearbox nyní říkají, že pro jejich hru to byla ta nejlepší volba, takže se můžeme podívat na to, jakými argumenty to mohou podpořit. Je třeba poznamenat, že dané rozhodnutí umístit Borderlands 3 jen do obchodu Epic učinil vydavatel, čili 2K Games. Nicméně Randy Pitchford, CEO Gearboxu, toto rozhodnutí podporuje. 
 
 
Pitchford mluví za celý průmysl, když o Epic Games Store tvrdí, že je schopen změnit svět PC her, a to prostě tak, že odstraní monopol v podobě Steamu. A jistě nejde o proces, který půjde snadno, rychle a ke spokojenosti všech. Vypadá to také, že lidi z herních studií také o záměrech firmy Epic vědí něco, co se na veřejnost zatím nedostalo. 
 
Pro nás to bylo zabaleno tak, že sám Pitchford sází na to, že Epic si toho chystá mnohem více, než co prozradil v rámci oficiální roadmap. Nicméně to také neznamená, že Epic ve svém obchodu chtějí mít vše, co má na Steamu i Valve a naopak mohou být představeny funkce, které zase nenajdeme na Steamu. 
 
Dále si musíme uvědomit, že titul Borderlands 3 přijde na trh až v září a v tu dobu by už měl obchod firmy Epic vypadat jinak. Ostatně to je už v horizontu 4 až 6 měsíců a když se podíváme do roadmap, obchod by už měl podporovat více měn i způsobu platby, cloudové ukládání pozic, herní modifikace, uživatelské recenze, videa, atd.
 
Pitchford dále věří, že vzhledem k očekávané popularitě Borderlands 3 bude mít Epic o to větší motivaci svůj obchod posílit, aby byl připraven. Dokonce svůj titul přirovnal k tomu, když na Steam dorazil Half-Life 2, takže dle něj možná půjde o takovou hru, která do Epic Games Store přinese opravdu masy lidí. A i kdyby to tak úplně nevyšlo, exkluzivita v tomto případě nebude trvat rok, ale šest měsíců. 
 
 
Zákazníci by také měli být spíše rádi za to, že firma Epic přinesla pro Valve vážnou konkurenci, což může být pro ně jen dobře. Obchody jako Origin nebo U-Play přitom takovou konkurenci zajistit nemohou, s čímž se dá souhlasit, protože jde prostě o firemní platformy pro prodej her daných studií a ne o všeobecné obchody. 
 
Za pár let se dle Pitchforda ohlédneme a uvidíme rok 2019 jako dobu, v níž se vytratil monopol Steamu na digitální prodej PC her. Jeho tvrzení o Epic Store jako tom nejlepším pro Borderlands 3 tak můžeme vidět především z hlediska nastartování jiného směru vývoje, který bude lepší pro vývojáře i hráče. 
 
Zdroj: KitGuru 


reklama