reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gears 5 přijdou 10. září, máme tu požadavky na hardware

29.8.2019, Jan Vítek, aktualita
Gears 5 přijdou 10. září, máme tu požadavky na hardware
Titul Gears 5 od The Coalition si najde cestu na trh již v úterý 10. září jako další hra, která má mimo jiné školákům zpříjemnit vstup do nového roku. My se nyní dozvídáme informace o tom, jaký hardware si máme připravit. 
Zmiňuje se o tom konkrétně společnost AMD, která včera takto připomněla i hry Borderlands 3 a Ghost Recon Breakpoint. Nyní tu máme Gears 5 a i v tomto případě na vývoji společnost AMD spolupracovala, a tak může mluvit o tom, jaké její vlastní technologie hra podporuje.  
 
 
AMD uvádí, že hra Gears 5 je od základu postavena pro PC, díky čemuž má také rozsáhlé možnosti pro nastavení a ladění. Ať ale máme k dispozici cokoliv, budeme potřebovat nejnovější verzi systému v podobě Windows 10 May 2019 Update a dále to bude v každém případě 8 GB RAM a 80 GB na disku. 
 
 
Dále tu máme už připraveny tři sady specifikací, a to vždy pro AMD a NVIDII v podobě minimálních, doporučených a ideálních. Pro základní provoz nám bude stačit karta úrovně Radeon RX 560 či GeForce GTX 1050 se 2 GB paměti plus starší procesor. Doporučená sestava vypadá poněkud podivně. Jednak tu máme GTX 970 nebo GTX 1660 Ti, což by ještě šlo, ale proč dává AMD na stejnou úroveň karty Radeon RX 570 a RX 5700, to není zrovna jasné. 
 
V případě ideálních specifikací je tu dle očekávání Radeon VII a vedle něj GeForce RTX 2080. A zde je zase jiná podivná věc. I když AMD nepotvrdilo, že Radeony VII přestalo vyrábět, tyto karty prostě zmizely z trhu, což neznamená, že jen nejsou dostupné, ale že už je většina obchodů ani nenabízí. V takovém případě působí trošku podivně dávat takové karty mezi doporučený hardware.
 
 
AMD dále udává, že hra Gears 5 je optimalizovaná pro DirectX 12 a karty Radeon a nejnovější architekturu RDNA. Počítá se tak s asynchronním zpracováním grafiky, technologií Fidelity FX a samozřejmě i FreeSync. 
 
Gears 5 budou k dispozici na Windows Store i na Steamu a dále pro Xbox One (podpora Crossplay a Crossbuy - to ovšem pouze na Windows Store). Plánuje se také předběžný přístup od 5. září. Hra přijde nejdříve s 11 dostupnými mapami s tím, že později dorazí další, ale ne v rámci placených přídavků. 
 
Zdroj: Gears 5


reklama