reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce GTX 2080 se objevila v Ashes of The Singularity

12.7.2018, Jan Vítek, aktualita
GeForce GTX 2080 se objevila v Ashes of The Singularity
Údajná grafická karta NVIDIA GeForce GTX 2080 Ti se objevila v benchmarcích Ashes of the Singularity, což samozřejmě ihned vyvolalo pozornost, ale také pochyby. Vedle toho se podíváme na očekávaný vývoj cen Pascalů. 
Na celé věci jsou podivné dvě věci. Jednak je mnohem pravděpodobnější, že nová série karet GeForce bude mít označení 1100 a ne 2000 a pak jsme čekali spíše nástup karet 1180 a 1170 než 1180 Ti (nebo 2080 Ti), což je očekávaná vlajková loď nové série, která by měla dorazit někdy později. Samozřejmě ale není vyloučeno, že si ji NVIDIA opravdu přichystala. 
 
 
Benchmark do databáze hry Ashes of the Singularity dostal uživatel Nagato, který testoval na Core i7-7700K, a to zmíněnou kartu, která měla označení speciální dodávky pro GSS. A co má znamenat tato zkratka? Má jít o GRUS Sparse Solver.
 
 
 
Na výsledcích je podivné, že FPS se na nastavení Crazy moc neliší od nastavení Low, však jde o skóre 5300 vs. 5200. Pokud jde skutečně o reálné testy reálného raného kousku karty, pak je zřejmé, že byla zkoušena na zcela neoptimalizovaných ovladačích. A ostatně samotná skóre nejsou nijak úžasná na to, že má jít o to nejlepší z nové generace GeForce. 
 
 
Samozřejmě ale může jít pouze o to, že si někdo pohrál s ID grafické karty, aby vyvolal pozdvižení, takže si musíme počkat na to, jestli se neobjeví údajná GeForce GTX 2080 Ti ještě někde jinde. 
 
Nakonec se podíváme na ceny karet GeForce, které se opravdu nemají k tomu, aby klesaly, ačkoliv se množí zprávy o tom, že AIB partnery firem AMD a NVIDIA čekají opravdu hubené měsíce. Ceny se víceméně vrátily na úroveň z první poloviny minulého roku, ale už neklesají a dle wccftech ani klesat nebudou, a to do té doby, než na trh nastoupí nová generace karet. Tu můžeme očekávat někdy na konci prázdnin, ale velkou otázkou je jejich reálná dostupnost. Tu lze v širokém měřítku očekávat až ve čtvrtém kvartálu. 
 
Takže to vypadá, že nyní se opravdu nevyplatí kupovat novou grafickou kartu. Pascalů je na trhu dost, že je spíše problém s jejich odbytem, a tak by se mohly rýsovat zajímavé slevy, zvláště pokud bude NVIDIA a prodejci opravdu do poslední chvíle držet ceny na dnešní úrovni. 
 
Zdroj: wccftech


reklama