reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce NOW ztrácí další čtyři vydavatele, ale Ubisoft se zapojil více

21.4.2020, Jan Vítek, aktualita
GeForce NOW ztrácí další čtyři vydavatele, ale Ubisoft se zapojil více
Už to vypadalo, že úprk vydavatelů z platformy GeForce NOW se zastavil a nyní se už bude její nabídka jen rozšiřovat. NVIDIA do ní slíbila každý týden vkládat nové tituly, což by mělo stále platit. Jenomže ztrácí další čtyři partnery. 
NVIDIA nám tedy slíbila rozšiřovat nabídku služby GeForce NOW každý týden o nové hry a dalo se tušit, že AAA tituly to zrovna nebudou. NVIDIA se ostatně poté ozvala, že rozšiřuje nabídku GeForce NOW o nové indie tituly.
 
 
Nyní ovšem nabídka této služby opět zchudla, a to o hry od Xbox Game Studios, Warner Bros. Interactive Entertainment, Codemasters a Klei Entertainment. Na druhou stranu zase přibývají nové tituly od Ubisoftu, ale to je jen chabá náplast vedle čtyř odcházejících partnerů, jejichž hry z GeForce NOW zmizí tento týden v pátek (24. dubna)..
 
Bez Xbox Game Studios tak v nabídce služby bude chybět třeba Halo: The Master Chief Collection, série Gears of Ware nebo Forza. Warner Bros. si zase ponechají pro sebe svou sérii Batman: Arkham od Rocksteady nebo Mortal Kombat od NetherRealm. 
 
Codemasters jsou známí vývojáři a nakladatelé závodních her jako Formula 1 či série Dirt a s těmi se také na GeForce NOW nesetkáme a mizí dokonce i Klei se svými indie tituly jako Don’t Starve a Mark of the Ninja.
 
NVIDII sice zůstává věrný Ubisoft a nic se asi nemění ani na podpoře ze strany Epic Games, ale celkově to nevypadá dobře. Aktuálně je v nabídce 565 her, jejichž řady ale v pátek prořídnou, ostatně Codemasters v ní aktuálně mají 6 her, Klei pak 4 hry, Warner Bros. dokonce 25 titulů a asi nejméně bude bolet odchod Microsoftu se dvěma hrami. Ubisoft na druhou stranu rozšířil počet titulů na 24. 
 
Krom toho, že se nabídka her ztenčí, vzniká pro NVIDII další s tím spojený problém. Na grafiku jsou typicky nejnáročnější AAA tituly a právě kvůli nim mělo největší smysl si pořizovat službu jako GeForce NOW, která nám měla nahradit potřebu kupovat si vlastní výkonný hardware. Pokud ale z ní bude především odkladiště méně náročných titulů, pak tento důvod padá a navíc nastupuje nejistota ohledně toho, jak to bude dál. Záruka toho, že z nabídky nezačnou hromadně mizet další hry, není vůbec žádná. 
 
Zdroj: The Verge


reklama