reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Aorus M5: herní myš s upravitelným těžištěm

12.8.2018, Jáchym Šlik, aktualita
Gigabyte Aorus M5: herní myš s upravitelným těžištěm
Nejnovější herní myš v nabídce značky Gigabyte nabízí kvalitní snímač s až 16 000 DPI, bohaté RGB podsvícení a především upravitelnou hmotnost, u které lze dokonce změnit rozložení závaží.
Herní myš Gigabyte Aorus M5 se dočkala už druhého představení. Poprvé byla odhalena na veletrhu Computex 2018, ale nyní jsme se dočkali formálnějšího uvedení. Doménou tohoto modelu je možnost přizpůsobení, a to hned po několika stránkách. Díky systému rozložení hmotnosti lze pomocí závaží nejen upravit hmotnost myši v rozmezí od 118 g do 130,5 g, ale rovněž změnit polohu těžiště.
 
 
Použitý optický senzor Pixart 3389 nabízí jemnost až 16 000 DPI, kterou si může uživatel upravit v krocích po 50 DPI. Tlačítka na těle myši umožňují rozlišení rychle upravit i přímo během hraní, přičemž na boku je k dispozici dokonce LED indikátor. Senzor se chlubí také rychlostí snímání 400 IPS, zrychlením 50G a možností kalibrace podle používaného povrchu..
 
Gigabyte Aorus M5 následuje současné módní trendy a nabízí RGB podsvícení s nabídkou až 16,7 milionů barev a různými efekty. Podsvícení lze synchronizovat s dalšími produkty Aorus RGB Fusion a dodávaný nástroj Aorus Engine umožňuje kompletní nastavení. Pomocí stejného softwaru lze také upravit funkci jednotlivých tlačítek na těle myši a tato nastavení jsou uložena přímo do vnitřní paměti, takže o ně nepřijdete ani po připojení k jinému počítači.
 
 
Spínače od japonské společnosti Omron poskytují pevnou zpětnou vazbu a dlouhou životnost až 50 milionů kliknutí. Nová herní myš byla svým designem navržena pro praváky a na trhu by se měla objevit v blízké době. Podrobnosti o ceně ani dostupnosti na českém trhu zatím nemáme k dispozici.
 


reklama