reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte nabízí externí grafiku RTX 2080 Ti s vodním chlazením

4.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte nabízí externí grafiku RTX 2080 Ti s vodním chlazením
Společnost Gigabyte si připravila grafickou specialitu v podobě Aorus RTX 2080 Ti Gaming Box, což je externí box vybavený kartou GeForce RTX 2080 Ti 11G. Pro její chlazení se zde přitom využívá vodní chladič. 
Aorus RTX 2080 Ti Gaming od společnosti Gigabyte tak patří mezi tzv. eGPU, čili externí grafické karty, které jsou k počítači připojeny kabelem. Typicky tak jde o zboží pro zákazníky, kteří jsou vyzbrojeni pouze notebookem, jenž by zvláště v tomto případě měl být vybaven silným procesorem, ale slabší grafickou kartou. Krom toho musí mít také k dispozici rozhraní Thunderbolt 3, k němuž se externí box s grafikou připojí, a to ve skutečnosti pomocí čtyř linek rozhraní PCI Express 3.0. 
 
 
V boxu samotném najdeme jednak kartu GeForce RTX 2080 Ti 11G, samozřejmě také od Gigabyte, již bude zásobit 450W zdroj, přičemž taková zařízení obvykle poslouží také jako dokovací stanice. K počítači je tak Aorus RTX 2080 Ti Gaming Box připojen pomocí Thunderboltu, ale sám nabídne krom konektorů karty (3x DisplayPort, 1x HDMI) ještě tři USB 3.0 (jeden vepředu) pro periferie a také gigabitový Ethernet. Postačí tak přijít s notebookem ke stolu, připojit k němu jeden kabel a rázem máme k dispozici desktopový počítač. 
 
 
Nebudeme se muset starat ani o napájení notebooku, protože právě k tomu je možné využít ten samý kabel pro Thunderbolt 3, skrz nějž může box dodávat až 100 W. 
 
 
Gigabyte zde využívá pro chlazení karty jeden ze svých vodníků řady WaterForce, přičemž pohled na zadní část boxu napovídá, že toto zařízení nemá obvyklé zpracování. Běžně se totiž využívají prosté desktopové karty pro slot, ale to bychom zde museli vidět příslušnou záslepku. Namísto toho jsou na povrch vyvedeny pouze samotné porty. Fotografie z útrob tohoto zařízení nám výrobce bohužel nepřipravil, takže nelze posoudit, zda bude či nebude možné kartu případně vyměnit. 
 
Celkové rozměry boxu jsou 300 x 140 x 173 mm a hmotnost 3,7 kg. Na stranách jsou vysunovací prachové filtry a zákazník také dostane tašku pro snadné přenášení a půlmetrový kabel pro Thunderbolt 3, který by měl zvládnout právě i napájení notebooku. 
 
Zdroj: Gigabyte


reklama