reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte přidává dalších šest serverů s AMD EPYC Rome

19.9.2019, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte přidává dalších šest serverů s AMD EPYC Rome
Gigabyte se rozhodl vypustit na trh rovnou šest nových serverů, které jsou založeny na procesorech AMD EPYC generace Rome. Jde tak o další várku této firmy, díky níž se počet daných produktů zatím zastaví na 28. Jaké to jsou?
Procesory EPYC druhé generace skutečně vyvolaly velký zájem výrobců serverů a lze očekávat, že podíl AMD na tomto trhu dále poroste. Ostatně má rozhodně kam, protože ještě před pár lety AMD začínalo v podstatě z nuly, kde se ocitlo po hubeném Bulldozerovém období. První generace procesorů EPYC dokázala zaujmout, ovšem ta druhá více než zdvojnásobila hrubý výkon procesorů na patici, což se pochopitelně projevilo i na zájmu výrobců serverů. 
 
Gigabyte jich plánuje nebo už nabízí rovnou 28, do čehož patří různé rackové servery, GPU servery, multi-node servery, atd. Všech 28 by mělo přijít na trh ještě do konce tohoto roku a společné budou mít využití procesorů EPYC 7002. 
 
 
My se můžeme podívat právě na novinky, jako je první R162-Z10 / Z11 v podobě 1U s jednou paticí procesoru, deseti šuplíky pro 2,5" zařízení s funkcí hot-swap a také až tři tenké karty NVIDIA T4. Taková konfigurace se může hodit třeba pro hluboké učení nebo kombinovanou CPU/GPU zátěž. 
 
 
G242-Z10 je už vyšší 2U systém, ale rovněž pro jeden AMD EPYC 7002, ale s výkonnějšími čtyřmi kartami NVIDIA Tesla, které jsou všechny pochopitelně napojeny přímo na PCIe komprex procesorového I/O čipu. Máme tu pak jen čtyři 3,5" SATA/SAS pozice vepředu, ale dvě další 2,5" vzadu a také dva M.2 sloty na desce. 
 
 
H252-Z10 je 2U multi-node server (celkem 4 patice v modulech/uzlech) jako alternativa pro dvoupaticové H262. Máme tu celkem dvacet čtyři 2,5" šuplíků pro zařízení s NVMe, šest pro každý uzel a to platí i vždy pro tři sloty PCIe 3.0 či 4.0 pro další využití. 


 
 
Jako poslední se prezentuje H242-Z10 / Z11, prý světově první multi-node edge server s AMD EPYC a opět jde o 2U s celkem čtyřmi paticemi v každém uzlu, který lze za běhu vysunout a vyměnit. Možnosti rozšíření jsou zde dané především sloty PCIe x16 a M.2 pro SSD. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama