reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte uvádí pro náročné X299 AORUS Gaming 7 Pro

24.11.2017, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte uvádí pro náročné X299 AORUS Gaming 7 Pro
Společnost Gigabyte představila desku X299 AORUS Gaming 7 Pro, která je určena pro nejnovější procesory Intel Core X Series pro patici LGA 2066. Budeme si tak do ní moci umístit i 18jádrový model Core i9 7980XE.
Gigabyte X299 AORUS Gaming 7 Pro chce zaujmout především vylepšeným systémem napájení procesoru, který je pro mnohojádrové Core klíčový, neboť nejde o zrovna úsporné procesory. Krom toho se také dobře uplatní systém Smart Fan 5 pro řízení otáček na desku napojených ventilátorů pomocí mnoha vestavěných i externích čidel. 
 
 
Není třeba zdůrazňovat, že tato deska je určena pro zvlášť výkonné sestavy, to je vidět už na první pohled i z jejích pěti slotů PCI Express 3.0 x16, jež si rozdělují linky z procesoru a podporují třícestné SLI i CrossFireX. Ovšem vraťme se k napájení, které výrobce označuje za serverovou třídu a uvádí, že jde o celkem 12 fází po až 60 A řízených PWM kontrolerem a samozřejmě nechybí také Turbo B-Clock pro jemné ladění základní 100MHz frekvence.  
 
 
Smart Fan 5 zase disponuje funkcí FAN STOP, která dělá přesně to, co má v popisu, čili zastaví ventilátory v případě, že čidly naměřené teploty nepřekročí jistou nastavenou hranici. Pak můžeme zmínit Gigabyte UEFI DualBIOS s funkcí Q-Flash Plus USB pro snadnou aktualizaci, trojici slotů Ultra-Fast M.2 s PCIe Gen3 x4 a chladiči Thermal Guard (jeden tak bude na opačné straně desky), podpora Inte Optane, porty USB 3.1 Gen 2 Type-A i Type-C a samozřejmostí je osm slotů DIMM pro DDR4, ovšem bohužel pouze non-ECC Unbuffered.
 
O síť se podělí řešení značek Intel a Killer, přičemž vedle Ethernetu je tu i Killer 2x2 802.11ac Wi-Fi, audio je řešeno DAC ESS Sabre se Sound BlasterX 720° a samozřejmě nechybí ani RGB Fusion pro podsvícení. Více si o této desce můžete přečíst na stránkách výrobce a co se týče cen, můžeme očekávat velice vysokou částku nad 11 tisíc korun, za niž pořídíme starší verzi Gigabyte GA-X299 AORUS Gaming 7. 
 
Zdroj: Gigabyte


reklama