reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte uvádí SSD Aorus a k tomu nové grafické karty i herní LCD

10.1.2019, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte uvádí SSD Aorus a k tomu nové grafické karty i herní LCD
Společnost Gigabyte si pro představení na CES 2019 připravila nové herní produkty značky Aorus. Máme tu jednak výkonná SSD v podobě PC karet i M.2 kartiček, karty s čipem RTX 2060 a také nový herní monitor. 
Gigabyte tak už v rámci značky Aorus nabízí v podstatě veškeré typy komponentů, z nichž si můžeme sestavit herní počítač, a to pochopitelně až na procesor. Jinak může vše ostatní včetně základních periferií nést značku Aorus a dnes se její nabídka dále posiluje. 
 
 
V prvé řadě tu máme Aorus RGB AIC NVMe SSD, které patří buď do volného slotu PCI Express 3.0 x16 nebo do příslušného slotu M.2. V případě této menší verze budou k dispozici kapacity 256 a 512 GB a na velké kartě získáme 512 GB nebo rovnou 1 TB. A liší se také výkonem. 
 
SSD Aorus pro M.2 vybavené malým pasivním chladičem dosahují rychlosti čtení 3480 MB/s a zápisu maximálně 2000 MB/s, přičemž kartové verze mají stejně rychlé čtení, ale zápis až 3080 MB/s. Jejich design byl uzpůsoben tak, aby vzhledově dobře padly k deskám Aorus s čipsetem Intel Z390, což zahrnuje i podsvícení RGB Fusion 2.0 a nakonec se dozvíme, že tato SSD jsou založena na kontrolerech Phison e12 a mají k dispozici až 512 MB DDR4L cache. 
 
 
Vedle toho tu máme nové grafické karty Gigabyte Aorus GeForce RTX 2060, jichž je v nabídce celkem šest, přičemž my můžeme zmínit dvě z opačných konců spektra. Jednak je to model Gigabyte Aorus GeForce RTX 2060 s trojventilátorovým chladičem a RGB Fusion 2.0 a pak malá  Gigabyte GeForce RTX 2060 Mini ITX OC 6G s délkou jen 170 mm. Mezi nimi jsou pak různé obvyklé modely řad Gaming a WindForce. 
 
 
Nakonec tu máme Aorus AD27QD Tactical Display, čili 27" herní monitor s rozlišením 1440p na desetibitovém panelu IPS s obnovovací frekvencí až 144 Hz. Ta je řízena pomocí AMD FreeSync. Monitor nabízí různé již známé herní funkce, jako jsou zaměřovače či počítadlo snímkovací frekvence. 
 
 
Gigabyte dále uvádí, že tento monitor dokáže z 95% pokrýt barevný prostor DCI-P3 a nabízí základní HDR 400. Stojan je flexibilní i s možností nastavit výšku, samozřejmě nechybí RGB podsvícení RGB Fusion 2.0 a pak tu máme 2x HDMI porty, 1x DisplayPort 1.2, mikrofonní a sluchátkový jack a také dva průchozí USB porty, čili bez hubu. V poměrně tlustém těle monitoru se našlo místo pro napájecí zdroj. Aorus AD27QD přijde na trh během příštích týdnů s cenou přinejlepším 14 tisíc Kč, spíše vyšší. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama