reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Z390 Designare: profesionální deska pro Core 9. generace

1.11.2018, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte Z390 Designare: profesionální deska pro Core 9. generace
Na trhu se značkovými základními deskami převažují herní modely, s nimiž máme už dlouho spojeno RGB podsvícení. Řada uživatelů ale více než to může ocenit spíše výbavu, která bude opravdu užitečná a právě o tom je série Designare. 
Gigabyte Z390 Designare pochopitelně není jen pro procesory Coffee Lake 9. generace, ale i 8.generace, nicméně výrobce ji spojuje především s novým osmijádrovým Core i9-9900K, což má být vhodná kombinace pro "tvůrce obsahu", čili prostě pracovní sestavy. 
 
 
Je zřejmé, že se taková deska objevila i díky tomu, že do běžných desktopů konečně dorazily vícejádrové procesory, které ještě před dvěma lety byly k dispozici leda v HEDT sestavách. Nicméně už opravdu bylo na čase, aby se na trhu začaly objevovat desky pro běžné desktopy, které se nebudou řadit mezi herní a tomu bude odpovídat i jejich design. Ne každý má zájem platit si za barevný kolotoč, který ani nevyužije. 
 
 
Z390 Designare nám nabídne 12+1fázové napájení procesoru s digitálním PWM Controllerem a DrMOS. Napájení patice je posíleno o 8 + 4pinový konektor a chlazení zajištěno velkými pasivy s heatpipe. 
 
 
Do výbavy desky patří dva M.2 sloty pro PCIe 3.0 a NVMe napojené přímo na linky procesoru, dále rozhraní 802.11ac (Intel CNVi 160MHz), dva gigabitové Ethernety s kontrolery od Intelu a cFosSpeed, USB 3.1 Gen2 na konektorech typu C s Thunderboltem 3. Audio systém je vybaven kodekem ALC1220-VB a audio kondenzátory WIMA (odstup signálu od šumu až 114 dB) a pak tu máme systém Smart Fan 5 pro řízení ventilátorů, umírněné LED podsvícení s možností napojení RGB pásků a podporu Intel Optane. 
 
 
RGB podsvícení zde tedy nechybí, ale jak ukazují fotografie, do Matějské pouti to má daleko. Deska chce spíše zaujmout kombinací černého PCB a stříbrných doplňků. Cenu a dostupnost Gigabyte zatím nezveřejnil. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama