reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gold S31: SK Hynix se pustil do výroby spotřebitelských SSD

16.8.2019, Jan Vítek, aktualita
Gold S31: SK Hynix se pustil do výroby spotřebitelských SSD
Jeden z největších světových výrobců pamětí na světě, společnost SK Hynix, se rozhodl začít vyrábět SSD pro běžné spotřebitele. Představuje tak modely Gold S31, které jsou zatím pouze začátek toho, co bude následovat. 
SK Hynix tak startuje zlehka, a to představením SSD řady Gold S31, která nabídnou kapacity 1 TB, 500 GB a 250 GB a přijdou v podobě 2,5" modelů s rozhraním SATA 6 Gb/s. To tak jejich výkon omezuje na reálnou propustnost kolem 560 MB/s, což je ostatně také nejvyšší udávaná propustnost týkající se sekvenčního čtení. Zápis pak dosahuje až 525 MB/s. Gold S31 přitom patří do série SuperCore, která bude později rozšířena o modely pro M.2 a rozhraní PCI Express, jež máme očekávat během následujících měsíců. 
 
 
SK Hynix může na rozdíl od mnoha jiných výrobců SSD tvrdit, že veškeré použité komponenty si vyrábí sám, což platí pro paměti NAND Flash, cache tvořenou pamětí DRAM, SSD kontroler i firmware. Otázka je, zda se tento fakt na něčem reálném projeví, abychom to jako potenciální zákazníci vůbec měli důvod řešit. 
 
 
K tomu máme ostatně zatím jen velice málo informací, protože krom uvedených základních údajů o propustnosti tu nemáme žádné jiné specifikace týkající se výkonu. 
 
 
SK Hynix ale tvrdí, že jeho Gold S31 jsou dobrou volbou pro hráče, designéry a tvůrce obsahu. První obrázek ukazuje na pětiletou záruku a co se týče výdrže, dozvíme se o MTBF 1,5 milionu hodin a především pak o 600 TBW pro 1TB model. To tak znamená, že zaručeno máme maximálně 600 celkových přepisů, což ovšem nijak nevybočuje z toho, co nabízí jiné podobné modely ostatních výrobců. 
 
Prozatím jsou Gold S31 v nabídce amerického Amazonu, a to dle kapacity za ceny 124, 78 a 50 dolarů. Zatím jsou tak prodávány pouze v USA, ovšem SK Hynix uvádí, že jejich nabídku v příštím roce rozšíří na další trhy, a to včetně Evropy. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama